Hoe De Lens Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Lens Te Verwijderen?
Hoe De Lens Te Verwijderen?

Video: Hoe De Lens Te Verwijderen?

Video: Hoe De Lens Te Verwijderen?
Video: How to Remove HARD Contact Lenses EASILY | Doctor Eye Health 2024, Mei
Anonim

Soms vraag je je af hoe professionele fotografen alles zo snel losschroeven, fotograferen, een nieuwe lens tevoorschijn halen en in een kwestie van seconden weer foto's maken. Legertraining in het verzamelen / demonteren van een machinegeweer komt meteen voor de geest. De bewegingen worden geperfectioneerd en geverifieerd. Welnu, voor degenen die voor het eerst een camera met een lens in hun handen houden en niet weten waar te beginnen, zijn een paar tips over hoe de lens te verwijderen zonder de camera te breken handig.

Hoe de lens te verwijderen?
Hoe de lens te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Handel volgens het principe: je schroeft alles los wat losgeschroefd is. Verwijder de voorste metalen ringen die de lens vasthouden. Terwijl u zachtjes in de buitenste beker knijpt, wrikt u vervolgens de lensbasis los en trekt u deze naar u toe.

Stap 2

Er is nog een "laatste redmiddel"-methode, maar die is echt wreed. Het wordt gebruikt toen de camera een klein "ongelukje" kreeg, waardoor de lens vastliep, die nu niet meer alleen kan worden verwijderd. In dit geval zul je speciaal een scheur moeten maken, die met een schroevendraaier kan worden verwijd zodat de lens kan worden losgewrikt en met iets kan worden verwijderd.

Stap 3

Verwijder de lens met naalden. Dit is een sieraden manier omdat je heel voorzichtig moet zijn. De camera heeft een kleine ring met pootjes (clips) aan de kant waar de matrix zat. Steek drie naalden gelijkmatig onder deze voetjes en draai voorzichtig alsof u de klemmen opent. De lens moet loskomen.

Stap 4

De veiligste manier om een lens te verwijderen is met een bajonetvatting. Over het algemeen komt dit woord uit de Engelse taal en betekent het een bajonetverbinding, dat wil zeggen een speciaal type lensbevestiging op de camera. Hiermee kun je snel en eenvoudig de lens zowel op de camera plaatsen als verwijderen.

Stap 5

De lens wordt bevestigd met een mechanische vatting, maar moderne bajonetaansluitingen kunnen ook elektrische connectoren bevatten. En we mogen niet vergeten dat alle bedrijven hun eigen design bajonet gebruiken, en dat deze niet past op een camera van een ander bedrijf. Maar als je een vatting voor je camera hebt gekozen, dan heb je nu geen problemen meer met het correct en snel verwijderen van de lens.

Aanbevolen: