Hoe Een Lens Te Testen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lens Te Testen
Hoe Een Lens Te Testen

Video: Hoe Een Lens Te Testen

Video: Hoe Een Lens Te Testen
Video: How to TEST your NEW or USED LENS for Problems 2024, Mei
Anonim

Een nieuwe lens kopen is een verantwoorde aangelegenheid. De kwaliteit van je foto's, hun helderheid en diepte hangt af van de juiste keuze. Om niet teleurgesteld te zijn in de gekochte lens, is het noodzakelijk om deze te controleren op defecten.

Hoe een lens te testen
Hoe een lens te testen

instructies:

Stap 1

Lenstesten begint met een externe inspectie. Kijk goed naar eventuele krassen of slijtage op de plastic delen van de lens. Let op eventuele barsten en deuken - deze kunnen erop wijzen dat de lens is gevallen. Dit blijkt ook uit het "kletterende" geluid van de lenzen wanneer de lens licht wordt geschud. Met dergelijke schade is de lens niet erg geschikt voor gebruik: zelfs als hij nu werkt, zul je in de toekomst hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met scherpstellen, zoomen en andere problemen. Inspecteer de schroeven zorgvuldig. Krassen erop en in de buurt geven aan dat de lens is gedemonteerd, respectievelijk gerepareerd.

Stap 2

Onderzoek de lenzen zorgvuldig. Een kleine hoeveelheid stof en lichte (tot 2 mm) krasjes op de frontlens zijn toegestaan - deze hebben geen noemenswaardige invloed op de foto's. Stof en krassen op de achterste lens moeten u echter waarschuwen: hoe dichter de defecten bij de sensor zijn, hoe meer ze de beeldkwaliteit beïnvloeden.

Stap 3

Als uw lens een zoomlens is, draait u aan de zoomring. Het moet soepel bewegen, niet vastlopen of kraken. Tegelijkertijd mag de ring niet bungelen, anders wordt het moeilijk om de focus te behouden. Verleng de lens tot de maximale lengte en wiebel lichtjes door erop te duwen. De terugslag moet minimaal zijn.

Stap 4

Probeer nu de lens in actie. Geniet van scherpe focus door meerdere opnamen te maken in zowel automatische (AF) als handmatige scherpstelling (MF). Probeer foto's te maken met zowel lange als korte focus, en fotografeer ook objecten van verschillende afstanden. Stel verschillende diafragmawaarden in om te testen hoeveel de lens zal "schuimen" bij zijn maximale open diafragma. Als er een stabilisator in de lens zit, maak dan meerdere opnames met middellange sluitertijden met en zonder, en beoordeel dan het verschil.

Stap 5

Vastgelegde beelden kunnen het beste worden bekeken op een grote monitor. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan het camerascherm en zoom zo dicht mogelijk in. Evalueer de scherpte van objecten in focus, inclusief het controleren van de kwaliteit van het beeld rond de randen van het frame - daar is het meestal iets slechter. En let op de bokeh (het onscherptegebied dat onscherp is).

Aanbevolen: