Hoe De Lens Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Lens Schoon Te Maken?
Hoe De Lens Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Lens Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Lens Schoon Te Maken?
Video: The Best (and Worst) Ways To Clean Camera Lenses 2024, Mei
Anonim

Het kopen van serieuze apparatuur brengt, naast het plezier dat de gelukkige eigenaar zal krijgen, ook verantwoordelijkheid met zich mee. Geavanceerde technologie vereist een zorgvuldige houding en dagelijkse zorg. Dit geldt vooral voor camera's en in het bijzonder voor fotolenzen - kleine apparaten, maar erg kieskeurig.

De fotograaf is niet alleen verantwoordelijk voor de puurheid van het ontwerp, maar ook voor de puurheid van de lens
De fotograaf is niet alleen verantwoordelijk voor de puurheid van het ontwerp, maar ook voor de puurheid van de lens

Het is nodig

  • - schoonmaak doekjes;
  • - wattenstaafjes;
  • - gespecialiseerde lensreiniger;
  • - beschermende filters.

instructies:

Stap 1

Gebruik tissues of wattenstaafjes. Dit type reiniging is goed voor het verwijderen van grote vlekken of vingerafdrukken. Houd tissues bij de hand en draag ze altijd in je cameratas. Wie weet op welk moment er een druppel op de lens valt of dat je hem per ongeluk met je hand aanraakt.

Blaas de lens uit met een injectiespuit (je kunt hiervoor ook een speciale blazer kopen), maar blaas hem voor gebruik uit en druk er meerdere keren op om vocht of stof te verwijderen dat zich daar zou kunnen hebben opgehoopt. Gebruik natuurlijke borstels om stof te verwijderen. Vergeet niet om de borstel voor gebruik in aceton te laten weken en vervolgens goed af te drogen. Er zijn universele lensreinigingstools. Bijvoorbeeld speciale potloden - aan de ene kant een borstel voor het verwijderen van stof, aan de andere kant - een punt voor het verwijderen van vlekken en vlekken. Een heel handig ding! Je kunt het bij elke fotostudio kopen.

Stap 2

Verwijder stof voorzichtig van de lens en zorg ervoor dat u het niet naar de rand van de lens drijft - van daaruit kan het gemakkelijk in de lens komen. Verwijder voorzichtig om krassen op de lens te voorkomen, elke onvoorzichtige beweging kan een onaangename kras op uw lens achterlaten. Doe voorzichtig. Blaas in geen geval op de lens. De kans dat er na zo'n klap geen druppeltjes op de lens achterblijven is erg klein. Als je nog steeds een druppel vindt, en zelfs een gedroogde, week dan een wattenstaafje of servet in een speciale reinigingsoplossing (verkrijgbaar in een fotosalon) en veeg de vlek voorzichtig af, neem dan het droge uiteinde van de stick en verwijder de resterende oplossing uit de lens.

Stap 3

Schaf verschillende beschermende filters aan voor je lens. Het is de verantwoordelijkheid van elke detailhandelaar om u dergelijke filters aan te bieden op het moment van aankoop van uw camera. Als de verkoper het vergeten is, vraag dan zelf naar de beschikbaarheid van beschermende filters in het winkelassortiment. Als je buiten moet fotograferen, in barre weersomstandigheden (regen, storm) - beschermende filters voor de lens zijn het eerste waar je voor moet zorgen. Zelfs als het filter tijdens het fotograferen ernstig vuil wordt, is het geen zonde om het weg te gooien. Het is iets heel anders als je een nieuwe lens moet kopen. De prijs van het filter is onvergelijkbaar lager dan de prijs van de lens - dit is duidelijk. Neem dus geen risico, maar wees verzekerd.

Aanbevolen: