Hoe Een Smartphone Te Controleren Bij Het Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Smartphone Te Controleren Bij Het Kopen?
Hoe Een Smartphone Te Controleren Bij Het Kopen?

Video: Hoe Een Smartphone Te Controleren Bij Het Kopen?

Video: Hoe Een Smartphone Te Controleren Bij Het Kopen?
Video: Tweedehands iPhone Controleren - Hier Moet Ik Op Letten 2024, Mei
Anonim

Veel gelukkige eigenaren van smartphones hebben vaak problemen na de aankoop. Het is niet altijd mogelijk om een fabrieksfout op te merken tijdens het testen in een winkel. En velen weten niet eens hoe ze een smartphone goed moeten controleren voordat ze hem kopen en waar je speciaal op moet letten.

Hoe een smartphone te controleren bij het kopen?
Hoe een smartphone te controleren bij het kopen?

Uiteraard geeft de fabrikant voor veel smartphones een zekere garantie. Het komt echter voor dat het van korte duur is of in sommige gevallen niet voor alles geldt. Het gaat ook zelden om enige vorm van garantie bij het kopen uit handen of in sommige online winkels.

Om later veel problemen bij het gebruik van een smartphone te voorkomen, is het de moeite waard deze zorgvuldig te controleren voordat u koopt.

Algemene bediening en uitrusting van smartphones

Om aan de slag te gaan, plaatst u uw simkaart in een nieuw apparaat en probeert u contact met iemand op te nemen. Hiermee wordt de kwaliteit van de verbinding, de gesproken en "auditieve" spreker gecontroleerd. Plaats vervolgens uw geheugenkaart in de daarvoor bestemde sleuf. En probeer er bijvoorbeeld een video van af te spelen. Zo kun je de beeld- en geluidskwaliteit controleren. Controleer vervolgens hoe de headset en oplader werken.

Controleer uw smartphonecamera

Pak je nieuwe apparaat, zet je camera aan en maak een foto van een wit stuk papier. Bekijk de resulterende afbeelding van dichtbij. Als je merkt dat er een groene, blauwe, zwarte of rode stip op een witte achtergrond verschijnt, duidt dit op een uitgeschakelde pixel op het scherm zelf. Maak je niet al te veel zorgen, want dit heeft geen invloed op de prestaties van de telefoon. Voor het geld dat u uitgeeft, wilt u echter altijd een smartphone in perfecte staat hebben.

Controleer wifi-signaal

Schakel wifi in op het nieuwe apparaat en ga 3-4 meter van de modem vandaan. Als de telefoon het netwerk heeft verloren, heb je geen contact met de wifi-antenne in de smartphone. Als er geen problemen zijn met de verbinding, ga dan naar internet en probeer daar iets te openen of zelfs te downloaden. Het is ook noodzakelijk om de GPS-functie te controleren. De smartphone moet uw locatie zo nauwkeurig mogelijk bepalen. Voer indien mogelijk vergelijkbare programma's ergens op straat uit voor het meest nauwkeurige resultaat.

Batterijcontrole

Als de smartphone nieuw is, hoef je je natuurlijk niet al te veel zorgen te maken over de staat van de batterij - daar is alles mee in orde. Als het model echter uit handen wordt gekocht, is het de moeite waard om de batterij van naderbij te bekijken. Meestal krijgt het gebied naast de batterij een witte sticker. Als u merkt dat dit gebied rood is, is er vocht in de binnenkant van het apparaat gekomen.

Controleer bewegingssensoren

Elke smartphone heeft veel sensoren die verantwoordelijk zijn voor beweging. En bij het kopen moet u ze zeker controleren, omdat de mate van gemak van het werken met het apparaat hiervan afhangt. Om dit te doen, start u de galerij en opent u een afbeelding. Draai daarna de smartphone voor je uit om te kijken hoe snel en correct hij op je commando's reageert.

Aanbevolen: