Hoe Kies Je Een Statief Voor Je Camcorder

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Statief Voor Je Camcorder
Hoe Kies Je Een Statief Voor Je Camcorder

Video: Hoe Kies Je Een Statief Voor Je Camcorder

Video: Hoe Kies Je Een Statief Voor Je Camcorder
Video: How To Choose A Camera Tripod (For BEGINNERS)! 2024, Mei
Anonim

De keuze van een statief voor een camcorder hangt grotendeels af van het doel waarvoor je de apparatuur gebruikt. Afhankelijk van of je op professioneel of semi-professioneel niveau schiet, of je beperkt tot amateurvideo's, hangen de ontwerpkenmerken van het statief en daarmee de prijs af.

Hoe kies je een statief voor je camcorder
Hoe kies je een statief voor je camcorder

instructies:

Stap 1

Denk na over de omstandigheden waaronder u uw camcorder gaat gebruiken. Als je het moet repareren tijdens het opnemen van amateurclips, kies dan een tafelstatief. Hij is klein en licht, je kunt hem zelfs elke dag met de camera bij je dragen, wachtend op de gelegenheid dat er een interessant verhaal opduikt dat je wilt vastleggen. Voor meer planmatig, solide, professioneel werk is een staande constructie geschikt voor u.

Stap 2

Bedenk bij het kiezen van een vloerstatief op welk maximaal en minimaal niveau de camera moet staan. Het minimum is belangrijk als je in de macromodus wilt fotograferen of als je gewoon een lage hoek nodig hebt voor een andere creatieve uitdaging. Het hoogste punt moet de videocamera op ooghoogte van de operator bevestigen.

Stap 3

Een andere van de belangrijkste parameters is het draagvermogen van het statief. Het moet overeenkomen met het gewicht van je techniek, of nog beter - het iets overschrijden.

Stap 4

De sterkte van de constructie is afhankelijk van het materiaal waarvan het statief is gemaakt. Voor een compacte hobbycamera die je niet onder extreme omstandigheden gebruikt, kun je een kunststof statief kopen. Het is inferieur aan andere modellen in sterkte, maar wint in termen van lichtheid en prijs. Aluminium statieven zijn veel stabieler en duurzamer. Bovendien zijn ze vrij draagbaar en kosten ze niet veel. Deze optie kan een compromis worden genoemd. Als je een klein budget hebt, koop dan een statief van koolstofvezel of staal. Ze zijn zeer duurzaam en tegelijkertijd is koolstofvezel licht genoeg en in staat microvibraties te absorberen.

Stap 5

Het gewicht van het product wordt ook beïnvloed door het ontwerp. De monopod is veel gemakkelijker mee te nemen - hij bestaat uit slechts één staaf, die op de grond of een andere geschikte ondersteuning wordt geïnstalleerd. Zo'n statief hoeft niet lang gedemonteerd en gemonteerd te worden. Het is echter minder stabiel en comfortabel dan het statief. Het wordt bovendien ondersteund door drie "poten" en de centrale giek kan naar boven worden uitgeschoven, waardoor de maximaal mogelijke schiethoogte wordt vergroot.

Stap 6

De stabiliteit van het statief kan worden vergroot door het materiaal waarvan de voetpunten zijn gemaakt. De rubberen zijn handig als je binnenshuis filmt met een gladde, harde vloer. De spikes zullen het statief in zachte grond vastzetten. Als je van plan bent om onder verschillende omstandigheden te fotograferen - zowel buiten als binnen - kies dan een statief met een gecombineerd tiptype.

Stap 7

Een secundair kenmerk waarmee ook rekening moet worden gehouden, is de kleur van het statief. Lichtmetalen statieven kunnen fel licht weerkaatsen, waardoor er schittering op het onderwerp valt. Daarom is een zwart statief handiger bij het werken in helder kunstmatig of daglicht.

Aanbevolen: