Audio Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Audio Aansluiten Op Een Tv
Audio Aansluiten Op Een Tv

Video: Audio Aansluiten Op Een Tv

Video: Audio Aansluiten Op Een Tv
Video: How to Connect Your Speaker Systems to a TV | Arion Legacy 2024, Mei
Anonim

Luidsprekers die in tv's zijn ingebouwd, zijn vaak van matige geluidskwaliteit. U kunt het verbeteren door externe luidsprekers aan te sluiten. Ze kunnen op twee manieren worden aangesloten: via een versterker of rechtstreeks.

Audio aansluiten op een tv
Audio aansluiten op een tv

instructies:

Stap 1

Om de eerste methode te gebruiken, hebt u vaardigheden op het gebied van tv-onderhoud en een onberispelijke kennis van veiligheidsmaatregelen nodig. Zet de tv uit, open hem (stel hem niet bloot aan schokken, om de kinescoop of LCD-matrix niet te breken), en dan, zonder de kinescoop aan te raken, hoogspanningsdraad, evenals delen van de voeding, video versterker, backlight power converter (in een lcd-tv), line scan (en in een buizen-tv - en alle andere onderdelen), soldeer de draden naar de luidspreker los, verleng ze met een lange kabel en breng ze dan buiten de tv zodat dat ze niet langs hoogspanningscircuits passeren. Leid voor een stereo-tv de kabels van beide kanalen naar buiten. Sluit vervolgens de behuizing van de machine. Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, vertrouw deze operatie dan toe aan een gekwalificeerde technicus.

Stap 2

Overweeg een luidsprekersysteem met een impedantie gelijk aan of groter dan de ingebouwde tv-luidspreker. Sluit de kabel die je hebt meegenomen aan op deze speaker. Als de impedantie van één systeem lager is dan die van de tv-luidspreker, maar je hebt er twee en hun totale impedantie overschrijdt dit getal, sluit ze dan in serie aan. Als de tv stereo is, sluit u een luidspreker aan in plaats van elk van de ingebouwde luidsprekers.

Stap 3

De tweede methode vereist geen significante kwalificaties van de master, maar vereist het gebruik van een externe versterker en vereist dat de tv een lineaire geluidsuitvoer heeft. Verwijder het uitgangssignaal van de RCA-connector Audio out (body - gemeenschappelijke draad, centraal contact - audio-uitgang), van de DIN-connector "Taperecorder" (het middelste contact is gebruikelijk en afhankelijk van het bouwjaar van de TV, de uitgang kan ofwel het uiterst rechtse ofwel het meest linkse contact zijn) of van de SCART-connector (pin 3 - uitgang, 4 - gemeenschappelijk).

Stap 4

Sluit het signaal aan op de ingang van de versterker, waar een RCA of DIN connector gebruikt kan worden. De aansluitmethode voor deze connectoren is hierboven beschreven. De stereoversterker heeft ofwel twee RCA-connectoren, ofwel één DIN, waarbij een van de uiterste contacten wordt gebruikt voor de ingang van het rechterkanaal (wat afhankelijk is van het bouwjaar), en voor de linker bevindt zich een contact tussen de contacten van het rechterkanaal en de gemeenschappelijke draad. Als de tv mono is en de versterker stereo, sluit dan de ingangen van de versterker (maar niet de uitgangen!) op elkaar aan.

Stap 5

Zet de tv aan en, indien aanwezig, een versterker. Zet in het tweede geval eerst het volume op de versterker op minimaal. Stel deze vervolgens in op het gewenste niveau.

Aanbevolen: