Hoe Het Diafragma Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Diafragma Aan Te Passen
Hoe Het Diafragma Aan Te Passen

Video: Hoe Het Diafragma Aan Te Passen

Video: Hoe Het Diafragma Aan Te Passen
Video: How to adjust Shutter, Aperture & ISO on a Canon EOS DSLR camera. 2024, April
Anonim

Als je een fan bent van fotografie en dit bedrijf al vele jaren doet, dan heb je waarschijnlijk al te maken gehad met termen uit de fotowetenschap als diafragma, lichtgevoeligheid of sluitertijd. In de regel zijn de meeste camera's die in de winkelrekken staan uitgerust met automatische aanpassing van dergelijke parameters: er is een fotocel ingebouwd in de behuizing, die de nodige parameters meet en, wanneer u op de ontspanknop drukt, deze waarden instelt tijdens het fotograferen. Sommigen zeggen dat al deze instellingen achterhaald zijn en dat nieuwe technologieën hun tol eisen.

Hoe het diafragma aan te passen
Hoe het diafragma aan te passen

Het is nodig

Een camera met de mogelijkheid om het diafragma en de sluitertijd te wijzigen

instructies:

Stap 1

Om je op de hoogte te houden, wil ik je uitleggen wat sluitertijd en diafragma zijn. Belichting verwijst naar de hoeveelheid tijd die nodig is om een afbeelding naar een matrix of film over te brengen. Diafragma verwijst naar de grootte van de opening (in de lens) die nodig is om het beeld door te geven. In feite is er niets ingewikkelds aan. Om deze 2 termen te begrijpen, volstaat het om een cameralens voor te stellen als een menselijk oog. Je verzamelde bijvoorbeeld op straat, verliet de ingang en de zon schijnt zo fel dat je ogen blind zijn. Wat ga je doen nadat je je handen uit je ogen hebt gehaald? Je tuurt en je pupil wordt smaller. De pupil is dus niets meer dan het middenrif van je oog.

Stap 2

Als het onderwerp te helder is, open dan." Een voorbeeld van een onjuiste uitspraak: "verklein diafragma" = stel een lagere "cijferige" waarde in. Diafragma is een fractioneel getal, dus 8 betekent 1/8. "Verklein het diafragma" betekent om het te sluiten en de waarden in te stellen: 8, 16, 22, 36.

Stap 3

Het instellen van de camera begint met het instellen van de gevoeligheidswaarde. Dan moet je de verhouding "diafragma - sluitertijd" vinden. Daarna wordt het onderwerp scherpgesteld en de laatste klik op de ontspanknop.

Aanbevolen: