Hoe De Belichting Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Belichting Aan Te Passen
Hoe De Belichting Aan Te Passen

Video: Hoe De Belichting Aan Te Passen

Video: Hoe De Belichting Aan Te Passen
Video: How to use the Exposure adjustment in Photoshop 2024, April
Anonim

Belichtingsaanpassing is nodig om fotografische afbeeldingen van hoge kwaliteit te verkrijgen. Bij gebruik van niet-professionele camera's is het mogelijk om alleen de automatische belichtingsmodus te gebruiken. Programmeerbare automatische belichting breidt de aanpassingsopties enigszins uit. Meer geavanceerde instellingsopties zijn fase-, diafragma- en sluiterprioriteiten en handmatige belichting.

Hoe de belichting aan te passen
Hoe de belichting aan te passen

Het is nodig

high-end digitale camera

instructies:

Stap 1

Om een gemiddelde belichtingswaarde te verkrijgen, stelt u de automatische modus in; in dit geval past het automatische systeem de sluitertijd en het diafragma onafhankelijk aan. Bovendien wordt eerst het diafragma ingesteld en worden alle sluitertijden volgens deze waarde gedraaid, als de kwaliteit die de automatisering meet onvoldoende is, verandert het diafragma naar een nieuwe waarde, enzovoort. Deze modus geeft geen erg hoge kwaliteit, vooral niet bij het werken met bewegende objecten. Maar het zal je ook in staat stellen grove fouten bij het fotograferen te voorkomen.

Stap 2

Gebruik voor een hogere kwaliteit geprogrammeerde belichting. In dit geval, bij weinig licht, dwingt het programma de camera om in de "binnen"-modus te werken, waardoor de belichting toeneemt. Bij fel licht werkt het straatprogramma en neemt de belichtingstijd toe. Op basis hiervan worden automatisch de belichtingssnelheid en het diafragma geselecteerd.

Stap 3

Gebruik de Scene Modes-software om dynamische gebeurtenissen, zoals sportevenementen, vast te leggen. Deze software is alleen beschikbaar op high-end camera's. In dit geval stelt de camera zich automatisch in op de minimale sluitertijd en daarmee op het maximale diafragma.

Stap 4

Bij het aanpassen van de opnamekwaliteit en gebruik de prioriteitsstanden. Wanneer het diafragma handmatig wordt ingesteld (diafragmaprioriteit), selecteert het apparaat onafhankelijk de sluitertijd, hierdoor kunt u de scherptediepte effectief regelen. Bij handmatige sluitertijd (sluiterprioriteit) past het toestel het diafragma aan. Deze modus is zeer geschikt voor het vastleggen van dynamische gebeurtenissen en vaak veranderende lichtomstandigheden.

Stap 5

Als de camera dit toelaat, gebruik dan handmatige belichting voor fijne aanpassingen. In dit geval worden zowel diafragma als sluitertijd handmatig ingesteld. Om het resultaat te verbeteren, gebruikt u een fotometer die de verlichting meet en een acceptabele sluitertijd en diafragmawaarde geeft.

Aanbevolen: