Hoe De Helderheid Op De Camera Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Helderheid Op De Camera Aan Te Passen
Hoe De Helderheid Op De Camera Aan Te Passen

Video: Hoe De Helderheid Op De Camera Aan Te Passen

Video: Hoe De Helderheid Op De Camera Aan Te Passen
Video: HOW TO FIX WEBCAM DARKNESS HP TRUEVISION HD BRIGHTNESS SETTINGS 2024, April
Anonim

Scherpte - de camera-instelling, die verantwoordelijk is voor de scherpte van het beeld dat wordt verkregen bij het fotograferen. Om het te configureren, moet u de overeenkomstige parameters in de camera-opties wijzigen. Met een correct aangepaste helderheid kunt u betere foto's maken.

Hoe de helderheid op de camera aan te passen
Hoe de helderheid op de camera aan te passen

instructies:

Stap 1

Tijdens het fotograferen in de automatische scherpstelmodus wordt de scherpte door de camera zelf aangepast, afhankelijk van het onderwerp waarop is scherpgesteld en de afstand. Om in de automatische modus te fotograferen, schuift u de bijbehorende schakelaar naar A/F. Als je een hobbycamera hebt, kan de instelling voor de automatische modus in het menu staan. Ga hiervoor naar de apparaatopties en selecteer de gewenste optie in de parameterlijst "Mode".

Stap 2

Wanneer u in de handmatige modus werkt of als u de helderheid van de foto onafhankelijk wilt aanpassen, kunt u de aanpassing maken met behulp van een speciale ring op de cameralens. Het is gemarkeerd met een afstandsschaal en kan met de klok mee of tegen de klok in worden gedraaid.

Stap 3

Terwijl u naar het scherm of door de zoekeropening kijkt, draait u het scherpstelwiel in de ene of de andere richting totdat u het gewenste resultaat voor de scherpte van het beeld krijgt. Nadat je de scherpte hebt aangepast, kun je beginnen met fotograferen. Verlaag de ontspanknop naar de focuspositie en wacht terwijl het apparaat de rest van de noodzakelijke aanpassingen maakt. Druk de knop helemaal in om een foto te maken.

Stap 4

Er is geen standaardinstelling voor de scherpte-opties van de camera, omdat elke opname onder verschillende omstandigheden wordt gemaakt. Als u de gewenste scherpte voor de opname niet handmatig kunt aanpassen, schakelt u over naar de automatische modus, die de gewenste aanpassingen kan maken.

Stap 5

Als u meerdere onderwerpen in het kader fotografeert, kunt u, om de scherpte aan te passen, een punt zoeken dat zich op gelijke afstand van de te fotograferen objecten bevindt en vervolgens de instellingen wijzigen ten opzichte van de geselecteerde positie. Indien nodig kunt u ook inzoomen met behulp van de bijbehorende knoppen op de camera of met behulp van het lenswiel, dat verantwoordelijk is voor het zoomen.

Aanbevolen: