Hoe U Uw Webcam Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Webcam Kunt Controleren
Hoe U Uw Webcam Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Webcam Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Webcam Kunt Controleren
Video: webcam test 2024, April
Anonim

Als de ingebouwde webcam niet is uitgerust met een speciale LED die als indicator van de werking dient, is het op het eerste gezicht moeilijk te zeggen of deze werkt of niet. Maar dit kan worden gecontroleerd met behulp van speciale tools van het besturingssysteem en programma's voor het werken met een webcam.

Hoe u uw webcam kunt controleren
Hoe u uw webcam kunt controleren

instructies:

Stap 1

Open het menu "Start" en klik op de regel "Configuratiescherm" (of gebruik het pictogram op het bureaublad. Dubbelklik daarna in het "Configuratiescherm" op het pictogram "Systeem", waardoor de Windows het instellingenvenster van het besturingssysteem wordt geopend. In dit dialoogvenster gaat u naar het tabblad "Hardware" en klikt u op de knop "Apparaatbeheer". Er wordt een venster geopend met een lijst van alle fysieke en virtuele apparaten die op de computer zijn geïnstalleerd, het weergeven van informatie over hun werking. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de regel "Beeldapparaten" en klik op het "+"-symbool Zoek na het openen van de lijst de webcam erin en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld (de regel is niet gemarkeerd met een rood kruis of een vraagteken).

Stap 2

Voer een applicatie uit die speciaal is ontworpen voor het werken met een webcam om deze in reële omstandigheden te testen. Meestal worden dit soort toepassingen geïnstalleerd op een laptop die is uitgerust met een ingebouwde camera, of worden ze samen met stuurprogramma's op een USB-webcam geïnstalleerd. Op een Acer-laptop wordt bijvoorbeeld een soortgelijk programma gestart door de reeks opdrachten "Start" - "Alle programma's" - "Acer Crystal Eye Webcam". Als de webcam is ingeschakeld en goed werkt, verschijnt onmiddellijk na het starten de afbeelding die ervan is ontvangen in het programmavenster. Met het programma kun je video's opnemen en foto's maken op je webcam, terwijl je de resolutie kunt wijzigen, afhankelijk van de behoefte.

Stap 3

Open een applicatie die een webcam gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een videobelprogramma zijn zoals Skype. Wanneer u de video-oproepmodus inschakelt, moet de webcam worden geactiveerd en een afbeelding weergeven in het programmavenster. Op deze manier kunt u ook de prestaties ervan controleren.

Aanbevolen: