Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Een Virus

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Een Virus
Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Een Virus

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Een Virus

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Een Virus
Video: How To Check iPhone for Viruses & Remove Them ! 2024, April
Anonim

Een mobiele telefoon is net zo vatbaar voor virussen als een computer. Providers bieden steeds vaker antivirussoftware aan en brengen elk jaar nieuwe softwareproducten uit. Antivirussoftware beschermt e-mail, chats, gedownloade bestanden, alle inkomende berichten en elke verbinding.

Hoe u uw telefoon kunt controleren op een virus
Hoe u uw telefoon kunt controleren op een virus

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw mobiele telefoon Windows Mobile of Android is. Van dergelijke besturingssystemen worden meestal persoonlijke gegevens en geld van de rekening gehaald. Neem contact op met een servicewinkel voor uw telefoonmodel voor deskundig advies over het antivirusprogramma. Vraag om een eerste diagnose van het apparaat op de aanwezigheid van een aanval. Virussen zijn onderverdeeld in twee typen - mobiel en computer, het type software dat de telefoon zal beschermen, hangt af van de definitie van de ondersoort.

Stap 2

Verwijder zelf computervirussen met het programma dat op uw computer is geïnstalleerd. Sluit het apparaat via een USB-kabel aan op de pc, zoek de snelkoppeling "Deze computer" op de monitor. Ga naar "Apparaten met verwisselbare media", definieer uw mobiele telefoon. Open het met de rechtermuisknop, selecteer het commando "controleer met antivirus" uit de pop-uplijst, klik op bevestigen. Scan de volledige inhoud van het apparaat, sluit af met de knop "alles behandelen".

Stap 3

Na het reinigen moet u terugkeren naar de standaardinstellingen. Installeer de bestanden die bij de fabrieksmodelsoftware zijn geleverd opnieuw. Vergeet in de toekomst bij het gebruik van mobiele apparatuur niet belangrijke informatie en gegevens te kopiëren. De vindingrijkheid van hackers kent geen grenzen, malware wordt vaker bijgewerkt dan antivirussoftware en virussen zelf zijn beter beschermd. Als je merkt dat de "behandeling" van korte duur is, betekent dit dat de geheugenkaart is gewist, maar dat er een "vijand" in het apparaat zit. Een erkend servicecentrum kan de normale en veilige werking van de mobiele telefoon herstellen.

Stap 4

Als aanvallen van mobiele agenten worden gedetecteerd, moet u een ad-hocbeveiligingsprogramma aanschaffen en installeren. Zoek in het menu "Programma's" het tabblad "Antivirus", voer een volledige scan uit. Activeer extra softwarefunctionaliteit - Antidiefstal-, oproep- en sms-filter.

Stap 5

Controleer en reinig regelmatig de database in uw telefoon, verwijder "prullenbak", oude games, informatie die zijn relevantie heeft verloren. Voorkomen is, net als op het gebied van de menselijke gezondheid, altijd beter dan genezen.

Aanbevolen: