Een Dvd Branden Vanaf Uw Camera

Inhoudsopgave:

Een Dvd Branden Vanaf Uw Camera
Een Dvd Branden Vanaf Uw Camera

Video: Een Dvd Branden Vanaf Uw Camera

Video: Een Dvd Branden Vanaf Uw Camera
Video: How to Burn a DVD From a Camcorder 2024, Mei
Anonim

Videocamera's voor thuis zijn een geweldige uitvinding die miljoenen mensen helpt om de interessante momenten van hun leven vast te houden. Maar als je deze opnames met iemand wilt delen, is het handig om een dvd vanaf de camera te branden. Dvd's zijn verreweg de meest populaire manier om video's op te slaan en te verspreiden, van bruiloften tot verjaardagen of vakantiereizen. U kunt contact opnemen met de digitaliseringsstudio, die alles voor u op schijven opneemt. Maar het is heel goed mogelijk om dit werk zelf te doen.

Een dvd branden vanaf uw camera
Een dvd branden vanaf uw camera

instructies:

Stap 1

Bepaal het type camera dat u gebruikt. Er zijn digitale camera's, ze worden mini DV genoemd en ze gebruiken kleine cassettes om video op te nemen. Deze apparaten bieden video-uitgang via de digitale FireWire-uitgang naar een computer, evenals een analoge uitgang voor directe aansluiting op een tv. Een ander type zijn analoge camcorders die VHS- of hi8-videobanden gebruiken, een kleinere versie daarvan. De gemakkelijkste optie zijn camera's die video opnemen in computerbestandsformaat op de ingebouwde harde schijf of geheugenkaart.

Stap 2

Als je de laatste optie hebt, sluit je de camera gewoon aan op je computer met de meegeleverde kabel, of steek je de geheugenkaart in de kaartlezer en kopieer je de bestanden.

Stap 3

Als je een oudere camera hebt, koop en installeer dan de benodigde video-opnameapparatuur op je computer. Voor digitale camera's is dit een FireWire-controller of een 1394-kaart. Voor analoge en digitale camera's is een video-opnamekaart of tv-tuner met tulpingangen geschikt. Meestal worden tv-tuners gebruikt om tv-zenders op een computer te bekijken, maar ze hebben ook een opnamefunctie, dat wil zeggen, het coderen van analoge video. Je kunt de miniDV-camera dus met dezelfde kabel op de tuner aansluiten als op de tv. De kwaliteit zal iets slechter zijn dan bij de FireWire-interface, maar deze methode is eenvoudiger en handiger.

Stap 4

Installeer video-opnamesoftware. De beste oplossing is Pinnacle Studio-software, huidige versie # 15. Met dit programma kunt u eenvoudig elke video opnemen, verwerken en herschrijven van zowel een digitale camera als een analoge camera naar een dvd-schijf. Als je een camera op analoge cassettes hebt en je hebt een tv-tuner of video-opnamekaart gekocht, dan ontvang je in de kit eigen programma's voor het opnemen en verwerken van gegevens. Een andere optie voor digitale camera's is ScenalyzerLive 4.0 en AnyVideoConverter voor het vastleggen en comprimeren van video.

Stap 5

Sluit de camera aan op uw computer. Sluit de 1394 poorten van de controller en de camera aan als je een digitale videocamera hebt. Sluit in andere gevallen de video-uitgang van de camera aan op een tv-tuner of een foto-opnamekaart. Zet de camera in de afspeelmodus.

Stap 6

Start uw videosoftware, zoek de knop Opnemen en klik erop. Om bestanden op te slaan en te verwerken, heeft u veel vrije ruimte op de harde schijf van uw computer nodig - regel dit van tevoren. Sla het videobestand op in MPEG-2-formaat, een dergelijke optie is beschikbaar in elk videoprogramma.

Stap 7

Start het Nero Burning Rom-programma. Selecteer het projecttype "DVD-Video". Geef de map op met de bestanden die zijn opgenomen (gekopieerd) van de camera en plaats een lege dvd in het station. Druk op de knop "Opnemen" en wacht tot het einde van de verwerking en gegevensregistratie.

Aanbevolen: