Hoe Schijven Te Branden Met Een Dvd-brander

Inhoudsopgave:

Hoe Schijven Te Branden Met Een Dvd-brander
Hoe Schijven Te Branden Met Een Dvd-brander

Video: Hoe Schijven Te Branden Met Een Dvd-brander

Video: Hoe Schijven Te Branden Met Een Dvd-brander
Video: Windows 10: How to burn CDs and DVDs 2024, April
Anonim

De procedure voor het branden van schijven met een dvd-brander hangt af van het toekomstige gebruik van de opneembare schijf en de softwaremogelijkheden van het apparaat.

Hoe schijven te branden met een dvd-brander
Hoe schijven te branden met een dvd-brander

Schijven

Om schijven te branden met een dvd/r/rw-schrijver, moet u lege schijven van een bepaald formaat aanschaffen. Het formaat van de schijf hangt af van de mogelijkheden van uw opnamestation, het type gegevens dat moet worden geschreven en ook van de vraag of u de gegevensschijf als leeg wilt blijven gebruiken. Er zijn twee soorten opneembare schijven: de ene is voor eenmalig gebruik, de andere is herbruikbaar of herschrijfbaar. Herschrijfbare schijven die zijn gemarkeerd met RW-symbolen zijn echter niet geschikt voor alle soorten opnamen. Als u bijvoorbeeld een audioschijf moet maken, werkt het CD-RW-formaat niet. Bepaal daarom eerst aan de hand van de gebruiksaanwijzing welke schijfformaten uw dvd-speler opneemt en welke schijfformaten hij kan lezen.

Video-opname

Om videogegevens op schijfmedia op te nemen, hebt u dvd-r-schijven nodig als de opname eenmalig is, of dvd-rw-schijven als u van plan bent de schijf in de toekomst schoon te maken en de speler dit toestaat. Houd er rekening mee dat de opnametijd wordt beperkt door de maximale opslagcapaciteit van de schijf. In de regel is de grootte van een standaard DVD-R / RW 4,7 GB, wat het mogelijk maakt om een lange film of een concert van twee tot drie uur op te nemen. De lengte van het videobestand is natuurlijk ook afhankelijk van de beeldkwaliteit. Kies daarom, wanneer u van plan bent om videomateriaal op te nemen en rekening houdend met de duur ervan, de opnamekwaliteit in de instellingen van de dvd-speler zodat deze op de schijf past.

Open de brandinstellingen van uw dvd-speler. Afhankelijk van het apparaatmodel zijn er verschillende extra opties beschikbaar. Een van deze opties is bijvoorbeeld een menuschermontwerp waarmee u van het ene deel van een opname naar het andere kunt gaan. Deze navigatie door de videobestanden op de schijf is later erg handig. Ook is het vaak mogelijk om het formaat van het toekomstige videobestand te kiezen. Een andere even belangrijke parameter voor het opnemen van videogegevens is het audiospoor. Sommige dingen kunnen helemaal zonder geluid worden opgenomen, terwijl andere een hoge kwaliteit voice-acting vereisen, bijvoorbeeld in het geval van een concertopname. De keuze van de audio-opnameoptie heeft grote invloed op de totale bestandsgrootte en beperkt daarom de totale opnameduur.

Als u het extra moet bewerken na het opnemen van de video, kunt u dit doen door de opgenomen inhoud van de schijf naar uw computer te kopiëren. Probeer dan een van de vele bewerkingsprogramma's te gebruiken en brand het materiaal terug op schijf. Merk op dat alleen een dvd-rw-schijf geschikt is voor deze procedure.

Aanbevolen: