De Flitser Op De Camera Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Flitser Op De Camera Inschakelen
De Flitser Op De Camera Inschakelen

Video: De Flitser Op De Camera Inschakelen

Video: De Flitser Op De Camera Inschakelen
Video: How To Open Flash on DSLR 2024, Mei
Anonim

Vaak ontstaan door te fel zonlicht diepe schaduwen op de te fotograferen onderwerpen, waardoor belangrijke details uit het beeld "vallen". Met flits kun je al die schaduwen lichter maken.

De flitser op de camera inschakelen
De flitser op de camera inschakelen

Het is nodig

  • - fototoestel;
  • - flits.

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om "invullicht" te creëren: automatisch flitsen en ook handmatig flitsen.

Stap 2

Om de flitser handmatig in te schakelen, stelt u de flitser eerst in op de flitsschoen. Als de flitser die u gebruikt automatisch is, stelt u dit toestel in op de handmatige modus. Stel daarna de juiste CCD-gevoeligheid in op de schijfcalculator.

Stap 3

Stel vervolgens de minimaal toegestane synchronisatiesnelheid in. Meet vervolgens de verlichting van het lichtste deel van het gefotografeerde object en stel de gewenste diafragmawaarde in op de belichtingsmeter. Gebruik de flashdisk-calculator om de diafragmawaarde te vinden die één stop hoger zal zijn dan de meetwaarde van de belichtingsmeter.

Stap 4

Als je een sterkere verlichting nodig hebt, maak dan een foto op een afstand die overeenkomt met de afstand die is ingesteld bij het diafragma. Verplaats de flitser verder van het onderwerp om de intensiteit van de verlichting te verminderen.

Stap 5

Om "vullicht" te creëren met automatisch flitsen, bevestigt u het apparaat op de flitsschoen van de camera en stelt u de juiste CCD-gevoeligheidsinstellingen in. Stel vervolgens de minimaal toegestane synchronisatiesnelheid in.

Stap 6

Meet daarna de verlichting in het heldere gebied en stel de juiste waarde in op het diafragma. Stel vervolgens de gewenste modus in met de speciale schakelaar. Gebruik daarna de rekenmachine op de flitser om de gewenste diafragmawaarde te bepalen: dit geeft de juiste belichtingswaarde voor externe verlichting en maakt het ook mogelijk om de waarde van het verlichtingsniveau van het object met het flitslicht aan te passen.

Aanbevolen: