Hoe Een Videobewakingssysteem Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videobewakingssysteem Te Kiezen?
Hoe Een Videobewakingssysteem Te Kiezen?

Video: Hoe Een Videobewakingssysteem Te Kiezen?

Video: Hoe Een Videobewakingssysteem Te Kiezen?
Video: Security Camera Types Explained: How Do I Choose Security Camera? Complete Guide For All 2024, April
Anonim

Videobewakingssystemen komen steeds meer ons leven binnen. De geïnstalleerde videocamera verhoogt de veiligheid aanzienlijk: aanvallers "werken" het liefst op plaatsen waar geen videobewakingssystemen zijn. Voor degenen die besloten om een videobewakingssysteem aan te schaffen, is er een keuze - welk systeem te kiezen?

Hoe een videobewakingssysteem te kiezen?
Hoe een videobewakingssysteem te kiezen?

instructies:

Stap 1

Om te beginnen, definieer duidelijk welke doelen het geïnstalleerde videobewakingssysteem moet dienen, wat het precies moet doen. Door de juiste taakomschrijving te kiezen, kunt u het meest geschikte systeem kiezen en in sommige gevallen kosten besparen. Aangezien in gerenommeerde bedrijven het ontwerp en de installatie van dergelijke systemen wordt uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven, zullen we de eenvoudigste optie overwegen: de keuze van een videobewakingssysteem voor particuliere huishoudens.

Stap 2

Een goed videobewakingssysteem moet uw huis vanuit alle richtingen beschermen en geen blinde vlekken achterlaten. Tegelijkertijd moet het aantal geïnstalleerde videocamera's minimaal zijn, ze mogen elkaar niet dupliceren. Videocamera's die langs de omtrek van het huishouden zijn geïnstalleerd, moeten voldoende zichtbaar zijn - in dit geval zal hun aanwezigheid een beschermende functie vervullen. Wanneer u de aankoop van videocamera's plant, moet u zorgvuldig hun aantal en locatie plannen.

Stap 3

Bewakingscamera's zijn onderverdeeld in binnen- en buitencamera's. Deze laatste moeten bestand zijn tegen hoge vochtigheid en temperatuurveranderingen, daarom zijn ze duurder dan die binnenshuis worden geïnstalleerd. De beste camcorders kunnen zelfs in volledige duisternis werken. Binnencamera's kunnen discreet worden geïnstalleerd, hiervoor worden modellen met een zeer kleine lens gebruikt.

Stap 4

Het belangrijkste onderdeel van een videobewakingssysteem is een videorecorder. In de eenvoudigste versie worden de functies ervan overgenomen door een gewone computer, de informatie die van de videocamera's wordt ontvangen, wordt vastgelegd op de harde schijf. Een duurdere en complexere optie is het installeren van een afzonderlijke DVR - deze heeft verschillende grote harde schijven, is bestand tegen computerstoringen en stroomuitval.

Stap 5

In de moeilijkste gevallen wordt een videoserver gebruikt - dankzij een internetverbinding heeft de eigenaar de mogelijkheid om het beeld dat afkomstig is van de videocamera's, duizenden kilometers van huis, te bekijken. De videoserver neemt ook veel andere beveiligingstaken over: er kunnen bijvoorbeeld beveiligings- en brandmeldlijnen op worden aangesloten. De functies van een videoserver, in een vereenvoudigde versie, kunnen worden overgenomen door een gewone thuiscomputer.

Stap 6

Zelfs een volledig gemonteerd videobewakingssysteem kan niet werken zonder gespecialiseerde software. Om problemen met softwarecompatibiliteit bij het instellen van het systeem te voorkomen, koopt u de volledige set hardware en software bij één gespecialiseerd bedrijf. In dit geval vereenvoudigt u het installatieproces en kunt u rekenen op garantie en service na de garantie.

Aanbevolen: