Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Televisie?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Televisie?
Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Televisie?

Video: Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Televisie?

Video: Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Televisie?
Video: Wat is het verschil tussen OLED en QLED? 2024, Mei
Anonim

Het is onmogelijk om het leven van een moderne persoon voor te stellen zonder televisie. De meesten van ons beschouwen het als een van onze dagelijkse behoeften. Maar, zoals veel verschijnselen van het sociale leven, is televisie een "tweesnijdend zwaard".

Nieuwsuitzending 1 kanaal
Nieuwsuitzending 1 kanaal

Virtual reality of echte emoties?

Een van de voordelen van televisie - een groot aantal mogelijkheden om een verscheidenheid aan informatie over de wereld te ontvangen terwijl u in uw appartement bent. Kijk naar onbekende en adembenemende landschappen, duik in het dagelijkse leven van Zuid-Afrikanen, droom met de helden van een melodrama - televisie stelt ons in staat om ons af te leiden van de dagelijkse drukte en maakt het dagelijks leven lichter. Het vermaakt, verlicht eenzaamheid, laat je emoties ervaren - zowel negatief en verontrustend als positief.

Aan de ene kant is het echt heilig om iemands eenzaamheid op te fleuren, maar er ontstaan verslavingen en sociale fobieën. Je moet in de echte wereld leven, emoties - opslaan voor je eigen ervaringen. Waarom huilen bij het luisteren naar het verhaal van een deelnemer aan een talkshow, terwijl in de overgrote meerderheid van de gevallen een professionele actrice voor de kijker staat? Je kunt de vaardigheden van echte communicatie niet verliezen, liever voor de tv zitten en de virtuele rondleidingen bekijken boven bezoekreizen en echte reizen.

Kijken en liegen of niet kijken en rennen?

Een ander opmerkelijk nadeel van televisie is de bevordering van luiheid en zittend gedrag. In een wereld vol gadgets, wanneer je lange tijd niet meer de deur uit hoeft, kunnen mensen niet alleen eten en kleding naar je huis sturen, maar ook werk 'bezorgen'. Natuurlijk kun je periodiek overstappen naar een sporttrainingskanaal en in gesprek gaan met de helden van de uitzendtraining. Maar de echte wereld is altijd interessanter dan die op tv. En de beste rust is niet op de bank voor de tv zitten, maar wandelen of buiten spelen met kinderen.

Veel informatie - geen tijd om na te denken

Televisie toont de verworvenheden van vooruitgang - de snelle overdracht van informatie aan grote massa's. Dit heeft natuurlijk zijn voordelen: de samenleving leeft op dezelfde golflengte, is op de hoogte van gebeurtenissen en nieuws, wordt tijdig geïnformeerd over problemen en gevaren, heeft een idee van wat er gebeurt in afgelegen steden en landen. Maar er is ook een minpunt - televisie geeft niet rechtstreeks informatie, maar via een tussenpersoon - die mensen, professionals die op televisie werken. Het publiek mag alleen weten wat het moet weten vanuit het oogpunt van de hoofden van tv-bedrijven, die op hun beurt afhankelijk zijn van de autoriteiten. Het is de kracht die de vrijheidsgraad van de ether bepaalt. Maar informatie wordt niet alleen gefilterd voor de massa, maar wordt ook met duidelijke accenten gepresenteerd, zodanig dat de absolute meerderheid het voor de autoriteiten noodzakelijke standpunt vormt. In die zin maakt televisie mensen dom, wat ertoe bijdraagt dat natuurlijke "analysatoren" atrofiëren als onnodig.

Waar is de waarheid?

Het gevaarlijkste minpunt van televisie is het vermogen om de kijker te overtuigen van de waarheid van de getoonde gebeurtenissen. We geloven talkshows, films, nieuws, vaak zonder persoonlijk de waarheid van de informatie die we horen te kunnen verifiëren. De ontwikkeling van technologie maakt het mogelijk om op meesterlijke wijze de nodige beelden te creëren zodat de kijker de emoties ervaart die nodig zijn voor offscreen poppenspelers.

Maar misschien is het de televisie die de mensheid naar een onmiskenbaar voordeel zal duwen, die als gevolg van evolutie intuïtief zal leren de mate van leugen in de ontvangen informatie te bepalen?..

Aanbevolen: