Wat Is Het Verschil Tussen Analoge, Digitale En Kabel-tv?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen Analoge, Digitale En Kabel-tv?
Wat Is Het Verschil Tussen Analoge, Digitale En Kabel-tv?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Analoge, Digitale En Kabel-tv?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Analoge, Digitale En Kabel-tv?
Video: How is digital TV different from analog? 2024, Mei
Anonim

Voorheen was televisie verenigd en niet erg divers. Moderne tv is progressiever en zelfs onderverdeeld in soorten: kabel, digitaal en analoog. Deze termen zijn bij velen bekend, maar niet iedereen weet precies wat er achter deze woorden schuilgaat.

Wat is het verschil tussen analoge, digitale en kabel-tv?
Wat is het verschil tussen analoge, digitale en kabel-tv?

Moderne televisie is meer gericht op digitale uitzendingen. Het wordt als progressiever en geavanceerder beschouwd. Om echter te begrijpen wat het voordeel is, moet u de terminologie dieper bestuderen.

Analoge TV

Analoge televisie is gebouwd op basis van een analoog signaal. Het draait continu, wat geen kwaliteitsindicator is. Als het signaal wordt onderbroken, lijdt immers het hele beeld en geluid. Een van de voordelen van een analoog signaal is het feit dat het gemakkelijk wordt opgepikt door een conventionele terrestrische antenne. Maar ondanks zijn duidelijke voordelen, wordt het analoge signaal tegenwoordig als verouderd beschouwd en wordt het op weinig plaatsen gebruikt. De nadelen van analoge tv zijn signaal van slechte kwaliteit, gebrek aan beveiligde verbinding, enz.

Analoge tv's zijn te vinden in de provincies. Digitale tv is niet winstgevend voor kleine steden. En mensen raken eraan gewend en willen hun tradities niet veranderen.

Bovendien kan het analoge signaal niet het volledige potentieel van moderne videotechnologie onthullen: plasma- en liquid crystal televisies.

Digitale televisie

Het digitale signaal komt, in tegenstelling tot het analoge, in kleine porties, gescheiden door pauzes. Hierdoor wordt het signaal betrouwbaarder en is het nogal moeilijk om de integriteit van het verzonden beeld te schenden wanneer het wordt gebruikt.

Ondanks dat het signaal in gedeelten wordt verzonden, heeft de afstand geen enkele invloed op de kwaliteit van het signaal. En dit is het duidelijke voordeel van dergelijke televisie ten opzichte van analoog.

Bovendien kan het digitale signaal meer kanalen uitzenden dan de analoge versie. Daarom ontvangen degenen die voor zo'n tv kiezen meer dan honderd kanalen met verschillende onderwerpen.

Het analoge signaal kan via digitale netwerken worden verzonden. Vlak daarvoor moet het eerst gedigitaliseerd worden.

Kabel TV

Kabeltelevisie met zijn naam definieert alleen de methode voor het verzenden van informatie, maar niet het signaal. Zo kan bijvoorbeeld een digitaal of analoog signaal dat voor verzending is voorbereid, in een of ander overdrachtsmedium worden verzonden: via een koperen kabel, ether, glasvezel, enz.

Daarom moet u kabel-tv niet in een aparte vorm uitkiezen, omdat het zowel digitaal als analoog kan zijn.

Voordat u de voor u meest geschikte televisieoptie kiest, moet u alle opties goed afwegen. Evalueer de apparaten die je in huis hebt. Als je een buizen-tv hebt, zal het aansluiten van een digitaal signaal immers problematisch zijn, maar moderne lcd-tv's hebben analoge connectoren. Informeer ook naar de mogelijkheden die uw tv-aanbieders u bieden.

Aanbevolen: