Hoe Het Scherm Te Demagnetiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Te Demagnetiseren?
Hoe Het Scherm Te Demagnetiseren?

Video: Hoe Het Scherm Te Demagnetiseren?

Video: Hoe Het Scherm Te Demagnetiseren?
Video: How to fix a magenetized T.V. (remove purple coloring made by magnets) 2024, Mei
Anonim

De kinescoop van de tv kan gemagnetiseerd raken door de nabijgelegen elektrische apparaten, die hun eigen magnetische veld hebben. Als het paspoort van het apparaat aangeeft dat het afgeschermde bescherming heeft, dan is dit de oorzaak van magnetisatie. Voor sommige audioapparaten (luidsprekers) is deze parameter vereist.

Hoe het scherm te demagnetiseren?
Hoe het scherm te demagnetiseren?

Het is nodig

televisie

instructies:

Stap 1

Schakel de tv uit met de uit-knop, die zich meestal onder het tv-scherm bevindt, om de CRT van de tv te demagnetiseren. Trek vervolgens de stekker uit het stopcontact. Wacht tien, liefst dertig minuten. Zet vervolgens de tv weer aan met de knop. Op dit moment zou het ingebouwde demagnetiseersysteem moeten werken, het scherm zal normale kleuren weergeven. Als deze methode de tv-monitor niet demagnetiseert, gebruikt u de volgende methode.

Stap 2

Maak een smoorspoel van een oude transformator die een W-vormig ijzer heeft, verwijder de rechte strips, monteer op een spoel zodat alleen deze W-vormige platen aan één kant zichtbaar zijn. Sluit op de klemmen van de lichtnetwikkeling door middel van de knop een stekker voor 220V lichtnet aan. De knop kan van de oude bel worden gehaald, deze met isolatietape om de choke wikkelen om daarmee het tv-scherm te demagnetiseren.

Stap 3

Koppel het scherm los van het lichtnet, haal de stekker uit het stopcontact. Steek de gashendel in een stopcontact, ga ongeveer anderhalve meter van het scherm af, druk op de knop om de gashendel in te schakelen. Breng hem met vloeiende, cirkelvormige, spiraalvormige bewegingen dichter bij het scherm tot je een afstand van ongeveer twee centimeter bereikt. Beweeg over het scherm van de randen naar het midden (concentrisch). Voer vervolgens dezelfde bewegingen uit, alleen in omgekeerde volgorde, zonder de knop uit te schakelen.

Stap 4

Veeg de gashendel van het midden naar de randen van het scherm, beweeg het dan in een spiraalvormige beweging op een afstand van twee meter van de tv en laat de knop vervolgens los. U moet al deze acties in 30 - 40 seconden uitvoeren. Op deze manier demagnetiseren gaat het beste na overleg met een specialist.

Stap 5

Zoek de demagnetiseerfunctie in de secties van het monitormenu. Ga eerst naar het menu, druk hiervoor op de overeenkomstige knop op het monitorpaneel, schakel de functie in. Op dit moment is er een demagnetiserend geluid hoorbaar, het scherm gaat even uit.

Aanbevolen: