Hoe Het Scherm Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Te Draaien
Hoe Het Scherm Te Draaien

Video: Hoe Het Scherm Te Draaien

Video: Hoe Het Scherm Te Draaien
Video: Laptop and Desktop Screen Rotation Windows (Rotate Monitor 90 Degrees) 2024, April
Anonim

In het nieuwe Windows 7-besturingssysteem kunnen gebruikers, naast de gebruikelijke Windows-kenmerken, nieuwe functies tegenkomen die ze nog niet eerder hebben gezien, maar die in sommige gevallen nuttig kunnen zijn. Een van de nieuwe functies van het nieuwe systeem is om de oriëntatie van het scherm te veranderen en het 90 of 180 graden te draaien. In dit artikel leert u hoe u het scherm in Windows 7 kunt maximaliseren. Als u werkt aan een systeem met twee monitoren of teksten en sites onderzoekt die te lang zijn om constant te scrollen, dan kan de vaardigheid van het draaien van het scherm uw werk.

Hoe het scherm te draaien
Hoe het scherm te draaien

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en klik op "Schermresolutie" in het contextmenu. In de regel "Scherm" ziet u het type monitor, in de regel "Resolutie" kunt u de schermresolutie aanpassen door deze te verhogen of te verlagen in overeenstemming met uw behoeften en de mogelijkheden van de videokaart.

Stap 2

Het scherm is standaard ingesteld op liggende (portret) stand. In de lijst met oriëntaties kunt u verschillende instellingen voor schermrotatie kiezen - u kunt het scherm 90, 270 en 180 graden draaien.

Stap 3

Als u twee monitoren gebruikt, ziet u bovenaan het venster twee weergegeven schermen, aangegeven met de nummers 1 en 2. Als er geen tweede monitor is geïnstalleerd, ziet u "Geen ander scherm gedetecteerd".

Stap 4

Bovendien kunt u het bureaublad uitbreiden naar zijn gebruikelijke positie met behulp van gewone Windows-sneltoetsen. Druk tegelijkertijd op de Ctrl- en Alt-toetsen en druk vervolgens op de pijl-omhoog of pijl-omlaag op uw toetsenbord. Met één klik op de pijl draait het scherm 90 graden.

Stap 5

Zoals u kunt zien, is schermrotatie in Windows 7 niet moeilijk, zelfs niet voor een beginnende gebruiker van het besturingssysteem. U kunt het scherm draaien naar de meest geschikte positie voor een bepaalde taak.

Aanbevolen: