Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Je Telefoon
Video: How to take an iPhone screen shot 2024, April
Anonim

Soms moeten smartphonegebruikers een screenshot maken, maar niet iedereen weet hoe ze het felbegeerde scherm kunnen krijgen. Er zijn verschillende manieren om een screenshot van het scherm te maken op een Android, IOS of Windows phone.

Hoe maak je een screenshot van het scherm op je telefoon
Hoe maak je een screenshot van het scherm op je telefoon

Een screenshot maken op een Android-telefoon

Veel moderne Android-smartphones hebben een speciale knop waarmee je een screenshot van het scherm kunt maken. Het bevindt zich meestal op het bureaublad. Bij gebruik van deze functie gaan alle foto's direct naar een speciale map met de juiste naam, zoals Screenshots of Sscreen capture.

Als de smartphonefabrikant niet voor een dergelijke functie heeft gezorgd, dan kun je op twee manieren een screenshot van het scherm op de telefoon maken.

De eerste kan in de regel op de meeste moderne apparaten worden toegepast. U kunt een screenshot van het scherm maken met een specifieke toetsencombinatie. Het kan verschillen voor verschillende telefoonmodellen. De meest gebruikelijke optie is om op de menu- en vergrendelknoppen te drukken. Als deze sneltoets er niet in is geslaagd om een screenshot te krijgen, probeer dan andere combinaties:

- voor Android 4.0 en hoger - vergrendel- en volume-omlaagknop;

- voor Android 3.2 - druk lang op de knop "Recente documenten";

- voor sommige Sony-telefoons - houd de aan/uit-knop lang ingedrukt totdat het bijbehorende menu verschijnt;

- voor Samsung Galaxy - een combinatie van menu- en terugknoppen.

Als u het telefoonscherm niet kunt screenen met een sneltoets, kunt u de tweede weg kiezen, met behulp van speciale programma's. Sommige zijn op de computer geïnstalleerd. Bijvoorbeeld Android SDK. In dit geval kunt u een screenshot maken door uw computer en telefoon aan te sluiten met een USB-kabel. Anderen installeren rechtstreeks op een smartphone. Onder hen zijn Screenshot It, Screenshot UX, Screenshot ER PRO, enz. Om een screenshot van het scherm op je telefoon te maken met een applicatie van de Market, heb je rootrechten nodig.

Een screenshot maken van het smartphonescherm op Windows on

Je kunt een screenshot maken van het scherm op de Nokia Lumia 520, 620, 720, 820, 920, 925, HTC Mozart, W8S, W8X of andere Windows-telefoons door op de vergrendel- en starttoetsen te drukken. De schermafbeelding wordt opgeslagen in de map met foto's in het gedeelte Schermafbeeldingen.

Als u geen schermfoto kunt maken met de toetsen, kunt u het programma Screen Capture op uw telefoon installeren.

Hoe maak je een screenshot van het scherm op een iPhone

IPhones hebben een speciale functie waarmee je een screenshot van het scherm kunt maken. Om een afbeelding te krijgen, moet je op de ronde HOME-knop onder het scherm en de vergrendeltoets bovenaan de telefoonhoes drukken.

De foto wordt opgeslagen in de map waar alle andere foto's zich bevinden. Op een "Apple"-telefoon kun je een screenshot van het scherm maken in elke applicatie, en zelfs tijdens een gesprek of het werken met de camera.

Aanbevolen: