De Canon 550d-camera Instellen

Inhoudsopgave:

De Canon 550d-camera Instellen
De Canon 550d-camera Instellen

Video: De Canon 550d-camera Instellen

Video: De Canon 550d-camera Instellen
Video: Canon 550d Camera tutorial - Manuel settings tutorial 2024, April
Anonim

Canon-technologie is populair en geliefd over de hele wereld. Het Amerikaanse bedrijf wekt hoop bij aspirant-fotografen met de slogan: Canon - You Can. De Canon 550d kan je natuurlijk helpen om prachtige foto's te maken als je hem goed instelt.

De Canon 550d-camera instellen
De Canon 550d-camera instellen

Algemene instellingen

Aangepaste instellingen zijn niet direct gerelateerd aan het opnameproces, maar ze maken het veel gemakkelijker door het cameramenu aan uw gemak aan te passen. Door op de Menu-knop boven het apparaatscherm te drukken, komt u in de algemene instellingen.

Doorloop alle items op elk tabblad. Nadat u de Russische taal hebt ingesteld, en dit kan op het tweede tabblad, is het gemakkelijk om al het andere te begrijpen en kunt u deze taak gemakkelijk aan. Het is veel interessanter om te leren hoe je sommige instellingen rechtstreeks vanuit de opname zelf kunt maken.

Een opnamemodus selecteren

De Canon 550d heeft verschillende automatische en creatieve opnamestanden. Automatisch: portret, nachtportret, landschap, sport en macro, daarvoor en automatisch, om zelf diafragma, sluitertijd, lichtgevoeligheid etc.

De rest, de creatieven, hebben de tussenkomst van de fotograaf nodig. De A-DEP-modus voert bijvoorbeeld een automatische belichtingsfunctie uit om de scherpte van het beeld te regelen.

De tv-modus wordt gebruikt wanneer u een foto moet maken met de langzaamste of langzaamste sluitertijd die mogelijk is. Av daarentegen is ingesteld op diafragmaprioriteit - het regelt de hoeveelheid binnenkomend licht. Mode P, geprogrammeerd, stelt de fotograaf in staat ISO en andere parameters te regelen naast diafragma en sluitertijd.

Belichtingscompensatie

Belichtingscompensatie voor fotografie werkt als een belichtingscompensator. Houd de +/- knop ingedrukt om de belichtingscompensatie op de Canon 550d aan te passen. In de regel die verschijnt, ziet u een schaal van -2v tot + 2v. Als het onderwerp donker is en u het kader lichter wilt maken, draait u het iriswiel naar rechts in de richting van de “+”-kant. Als het frame licht is, dan juist naar links.

Nadat de gewenste waarde is ingesteld, laat u de knop "+/-" los en de wijzigingen worden van kracht.

witbalans

De Canon 550d heeft, zoals de meeste camera's, de mogelijkheid om de witbalans aan te passen. Deze parameter moet worden geselecteerd op basis van de hoofdkleurbron. Fotografeer je in de natuur, dan kan de balans op de automatische stand blijven staan, want de zon zal de belangrijkste lichtbron zijn.

Om de kleur te egaliseren en de balans aan te passen, gaat u naar het WB-menu door op de overeenkomstige knop op de camerabody te drukken. De WB-knop bevindt zich naast de navigatieknoppen.

ISO

De ISO-knop bevindt zich aan de bovenkant van de camera naast de aan/uit-knop.

Door erop te klikken, kunt u de waarde selecteren die u nodig heeft van 100 tot 6400. Deze waarde bepaalt hoeveel de matrix van de camera het licht erop zal voelen vallen. Hoe donkerder het gebied waar je fotografeert, hoe hoger de ISO-waarde zou moeten zijn.

Aanbevolen: