Een Samsung-tv Instellen

Inhoudsopgave:

Een Samsung-tv Instellen
Een Samsung-tv Instellen

Video: Een Samsung-tv Instellen

Video: Een Samsung-tv Instellen
Video: Samsung Tv basic SetUp Manual Guide 2024, April
Anonim

Het opzetten van een Samsung TV is een eenvoudige zaak, maar zoals elke techniek heeft dit merk TV's zijn eigen nuances, ook bij het instellen van digitale televisie, kanalen, beeld- of geluidshelderheid.

Een Samsung-tv instellen
Een Samsung-tv instellen

Het is nodig

  • - afstandsbediening (RC);
  • - Samsung-tv;
  • - binnen- of centrale antenne;
  • - bij aansluiting op digitale televisie is een digitale settopbox vereist.

instructies:

Stap 1

Alle instellingen op de Samsung TV (zender zoeken, wijzigen van de schermresolutie, beeld, geluid) worden gemaakt met behulp van het "Servicemenu", dat wordt opgeroepen door op de Menu-knop op de afstandsbediening te drukken.

Als u de tv net hebt gekocht, is het "Servicemenu" in het Engels, dus voordat u doorgaat met de rest van de instellingen, wijzigt u de taal in Russisch.

Druk op de Menu-knop op de afstandsbediening, het "Servicemenu" van de TV wordt op het scherm weergegeven, selecteer het Setup-item met behulp van de pijlcursors (omhoog, omlaag). Druk vervolgens op Enter op de afstandsbediening om naar de instellingenmodus te gaan. Gebruik de cursors opnieuw om Taal te selecteren. Van de voorgestelde, stop in het Russisch.

Stap 2

Het zoeken (afstemmen) van kanalen wordt ook uitgevoerd met behulp van het "Servicemenu". Druk op Menu op de afstandsbediening en selecteer vervolgens "Instellingen", waar u een lijst met instellingen wordt aangeboden, selecteer "Kanalen zoeken / configureren".

Hier kunt u naar kanalen zoeken, digitaal of analoog, afhankelijk van uw tv-aansluiting. Vervolgens moet u kiezen hoe de afstemming en het zoeken naar kanalen worden uitgevoerd: handmatig of automatisch, selecteer respectievelijk "Handmatig" of "Automatisch afstemmen".

Met automatische afstemming wordt het zoeken naar kanalen uitgevoerd zonder uw deelname. De programma's krijgen automatisch nummers toegewezen, die u in de toekomst kunt wijzigen. De zenders waar je vaker naar kijkt dan andere, kun je de eerste nummers toewijzen op de afstandsbediening.

Stap 3

Beeldaanpassing wordt op dezelfde manier uitgevoerd als de vorige instellingen. Menu-knop op de afstandsbediening, dan het item "Afbeelding". Hier kunt u het optimale beeld kiezen door de parameters "Contrast", "Scherpte", "Helderheid", "Kleur" te wijzigen met behulp van de pijlcursors, en de waarde van de schaal van de vereiste parameter omhoog of omlaag te wijzigen.

Stap 4

Geluidsparameters zijn ook configureerbaar. Op het menu van de afstandsbediening, "Instellingen", "Geluid". Selecteer in deze optie het kwaliteits- en geluidssysteem uit de voorgestelde. Afhankelijk van het model hebben Samsung tv's verschillende sets en geluidskwaliteit. Moderne modellen hebben een surround sound-functie, Dolby, equalizer.

Aanbevolen: