Hoe De Printerkop Te Reinigen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Printerkop Te Reinigen?
Hoe De Printerkop Te Reinigen?

Video: Hoe De Printerkop Te Reinigen?

Video: Hoe De Printerkop Te Reinigen?
Video: How To Clean Printheads 2024, April
Anonim

Voor thuisgebruik worden inkjetprinters het vaakst gekocht - ze zijn goedkoop, hebben een hoge afdruksnelheid, zijn compact en combineren vaak meerdere apparaten. Maar ze hebben één klein nadeel: de spuitmondjes van de printkop kunnen uitdrogen als de printer lange tijd niet wordt gebruikt. Je kunt de printerkop thuis zelf reinigen van opgedroogde inkt.

Hoe de printerkop te reinigen?
Hoe de printerkop te reinigen?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u gedroogde verf weken. Als uw printer is uitgerust met niet-verwijderbare koppen, kunt u de wagens naar het midden van de printer verplaatsen, een schotel met warm water eronder zetten en een doek zo leggen dat deze het afdrukoppervlak van de koppen raakt. Laat het 3-4 uur staan.

Stap 2

Als u een printer heeft met ingebouwde koppen in cartridges, kunt u deze eenvoudig verwijderen en in een schotel met warm water plaatsen, zodat de koppen slechts 1,5-2 mm in water worden ondergedompeld.

Stap 3

Voor HP-printers kunt u ook een paar druppels ammoniak aan het water toevoegen om het schoonmaken te versnellen.

Stap 4

Daarna moet u de cartridges opnieuw vullen en het standaard cartridgereinigingsproces starten. Er zijn ook in de fabriek gemaakte sprays voor hetzelfde doel, maar deze zijn alleen effectief in de beginfase van vervuiling van de printkoppen.

Stap 5

Als het niet mogelijk was om de printerkop te reinigen omdat de sproeiers te vuil zijn, moet de inkt uit de vervuilde cartridges worden gepompt en worden vervangen door gedestilleerd water. Dompel vervolgens ook het printoppervlak van de koppen onder in warm water.

Stap 6

Maak een tekening en vul deze met effen zwart. Verder, om de kop van de printer te reinigen, is het noodzakelijk om de voorbereide tekening om de 1, 5-2 uur op de printer af te drukken op de hele pagina. Op deze manier worden de printnozzles gereinigd en kunt u het reinigingsproces controleren. Het kan als voltooid worden beschouwd als de hele pagina gelijkmatig nat wordt.

Stap 7

Stel daarna de printer in voor maximale afdrukkwaliteit en helderheid en druk hetzelfde patroon 3-4 keer af.

Stap 8

Verwijder het resterende water uit de patroon met een spuit. Vervolgens moet u de cartridges bijvullen en de cartridges in de fabriek reinigen en uitlijnen. Als de afdrukkwaliteit naar tevredenheid is, vult u de cartridges opnieuw en configureert u de printer opnieuw.

Aanbevolen: