Hoe De Cartridge Uit De Printer Te Reinigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Cartridge Uit De Printer Te Reinigen
Hoe De Cartridge Uit De Printer Te Reinigen

Video: Hoe De Cartridge Uit De Printer Te Reinigen

Video: Hoe De Cartridge Uit De Printer Te Reinigen
Video: 7 Ways to Clean Blocked Clogged Ink Cartridges 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn laserprinters bijzonder populair geworden. U kunt echter nog steeds inkjetapparaten en inktcartridges in winkels vinden. Helaas doen de meeste problemen zich bij hen voor. Met name afdrukken produceert witte lijnen, strepen, enz. Om van dit probleem af te komen, moet u de cartridge uit de printer reinigen.

Hoe de cartridge uit de printer te reinigen
Hoe de cartridge uit de printer te reinigen

instructies:

Stap 1

De meeste moderne inkjetprinters zijn uitgerust met een speciaal programma dat de cartridge automatisch reinigt. Als u precies dit model van het apparaat heeft, gaat u gewoon naar het bedieningspaneel en opent u de printerinstellingen. Selecteer daar de sectie "Gereedschap en reiniging van de cartridge". Druk een blanco vel af om de werking van het systeem te testen.

Stap 2

Als deze functie niet beschikbaar is, download dan het programma "Solution Center" van de schijf, in de eigenschappen daarvan vindt u het gedeelte "Afdrukopties". Hier moet u "Printeronderhoud" selecteren en het venster "Afdrukinstellingen" openen. Vink het vakje aan naast het reinigen van de cartridge en wacht op de instructies van de wizard. Hoogstwaarschijnlijk zult u een paar vellen papier moeten "rijden" om het gewenste resultaat te krijgen.

Stap 3

Als geen van de bovenstaande opties werkt, reinig dan zelf de contactpunten van de cartridge. Open hiervoor de printer, verschuif de pallen waarmee de cartridge vastzit en verwijder dit element van het apparaat. Vergeet niet om de cartridges er maximaal 30 minuten uit te halen, dus maak ze een voor een schoon.

Stap 4

Gebruik hiervoor een voorbereide, zachte doek zonder losse vezels of pluisjes, rubberen doekjes en gefilterd water.

Stap 5

Controleer na het verwijderen van de cartridge het oppervlak op inktvlekken of ander vuil.

Stap 6

Neem een stuk doek, bevochtig het met water en knijp het goed uit. Veeg nu de koperkleurige contactpunten op de cartridge schoon en zorg ervoor dat u de spuitmond niet aanraakt. Houd het apparaat daarbij aan de zijkanten vast. Laat de cartridge 10 minuten op tafel liggen en wacht tot de contacten zijn opgedroogd.

Stap 7

Zet het daarna onmiddellijk op zijn plaats, repareer het. Herhaal de stappen voor de andere cartridges.

Stap 8

Denk eraan - na het reinigen van de cartridge moet u deze op tafel leggen zodat de sproeiers naar boven wijzen.

Aanbevolen: