Hoe De Printerkop Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Printerkop Te Verwijderen?
Hoe De Printerkop Te Verwijderen?

Video: Hoe De Printerkop Te Verwijderen?

Video: Hoe De Printerkop Te Verwijderen?
Video: How to remove the print-head from Epson inkjet printer XP300 WF2530 WF2540 XP400 and others 2024, Mei
Anonim

Helaas is niets voor altijd en moet vroeg of laat alles gerepareerd, veranderd of aangepast worden. Een identieke situatie doet zich voor bij het werken met een printer. Maar als het vervangen van de cartridge volgens de tekeningen in de instructies niet zo moeilijk is, dan weet niet iedereen hoe de printerkop op de juiste manier moet worden verwijderd en gereinigd.

Hoe de printerkop te verwijderen?
Hoe de printerkop te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Het eerste waar u aan moet denken, is dat alles wat u met uw printer doet, u op eigen risico en risico doet. De meeste bedrijven schrijven in de instructies dat de printer niet gedemonteerd mag worden, cartridges opnieuw gevuld en andere handelingen door de eigenaar van de printer. Hij mag alleen klantenservicecentra gebruiken. Als je navulsets voor de printer hebt gebruikt, gebruik die dan waarschijnlijk. de service zal mislukken, wat betekent dat u zelf moet demonteren, schoonmaken en monteren. Als u besluit de printkop zelf te reinigen, zet dan eerst de printer uit, koppel hem los van de computer en trek de stekker uit het stopcontact. Zelfs een "ongevaarlijke" techniek zoals een printer kan u verwonden als deze verkeerd wordt gebruikt.

Stap 2

Verwijder het deksel van de bovenste behuizing, het wordt meestal vastgehouden door 4 bouten - twee onder de papierlade, twee aan de zijkanten van de papierinvoerlade. Verwijder vervolgens de invoerlade zelf. Wees voorzichtig, de hoes zal waarschijnlijk met enige moeite worden verwijderd, maar het is het beste om het niet te overdrijven.

Stap 3

Bevrijd de hoofden. Til de cartridges uit de printer en leg ze voorzichtig op hun kant. Zoek de vergrendelingshendel die de deksels van het cartridgecompartiment ontgrendelt. Knijp met twee vingers in de verbinding met het lichaam en druk op de stop. Zoek (meestal aan de rechterkant) een plastic hendel onder de kop en draai deze helemaal rechtsom naar beneden. Schuif vervolgens het hele blok met de hand naar links totdat het comfortabel zit.

Stap 4

Maak vervolgens de lintkabel los uit de groef met de clip aan de buitenkant aan de rechterkant van de kopmontage. Op de voorwand van het apparaat, in de patrooncompartimenten, bevinden zich twee identieke hendels. Schuif ze helemaal naar rechts en til ze iets op. Vergeet niet hun positie te onthouden. Zoek vervolgens een andere hendel aan de rechterkant van de kopmontage en draai deze met de klok mee en verwijder deze vervolgens. Wees uiterst voorzichtig en onthoud welke hendel in welke stand stond. De werking van de printer is hiervan afhankelijk. In het blok zie je een kleine veer en een schroef, draai ze los en verwijder voorzichtig de veren.

Stap 5

U hoeft alleen nog maar de koppen voorzichtig op te tillen, los te koppelen van de kabel en schoon te maken.

In feite is deze actie veel gemakkelijker dan het lijkt, en u zult minder tijd besteden aan het lezen van deze handleiding.

Aanbevolen: