Hoe De Printerkop Door Te Spoelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Printerkop Door Te Spoelen?
Hoe De Printerkop Door Te Spoelen?

Video: Hoe De Printerkop Door Te Spoelen?

Video: Hoe De Printerkop Door Te Spoelen?
Video: H1625 Flushing Print Heads 2024, Mei
Anonim

Het reinigen van de printerkop is een must voor een lange levensduur. De afdrukkwaliteit hangt af van de reinheid van de kop. Het spoelen van de printerkop is een eenvoudige procedure. Het is niet nodig om de printer naar een gespecialiseerde dienst te brengen; u kunt het zelf doen, thuis.

Hoe de printerkop door te spoelen?
Hoe de printerkop door te spoelen?

instructies:

Stap 1

Trek de stekker uit het stopcontact voordat u aan het werk gaat, dit voorkomt elektrische schokken.

Stap 2

Het is noodzakelijk om de printer te demonteren. Trek de invoerlade naar buiten. Verwijder de bovenklep door de schroeven los te draaien waarmee deze vastzit. Oefen enige kracht uit bij het verwijderen van het deksel. Pas op dat u de kabel die het mechanisme met de bedieningsknoppen verbindt niet doorknipt. Koppel de lintkabel los van het bord als dit verhindert dat het deksel kan worden verwijderd.

Stap 3

Nadat u het deksel hebt verwijderd, moet u de cartridges eruit trekken. Maak hiervoor de deksels van de compartimenten los, maak ook de vergrendelingshendel los door met uw vinger op de plaats van verbinding met het lichaam te drukken. Daarna laten we het hoofdblok los. Rechts onder het blok zit een hendel, deze moet met de klok mee naar beneden worden gedraaid. Draai het helemaal om. Door deze actie laten we de hoofdeenheid naar een voor ons geschikte positie bewegen.

Stap 4

Er zijn twee hendels op het voorpaneel van het apparaat voor de cartridges; schuif ze naar rechts totdat ze stoppen. Onthoud hun oorspronkelijke positie. Er is nog een hendel op het rechterpaneel, draai deze met de klok mee totdat hij stopt.

Stap 5

In het blok zien we een veer en een schroef. De schroef moet worden losgedraaid. Gebruik een kruiskopschroevendraaier. Verwijder voorzichtig de veren.

Stap 6

Om de printerkop door te spoelen, moet u deze met de sproeiers naar beneden gedurende 10-12 uur in een speciale spoelvloeistof laten zakken.

Stap 7

Terwijl de koppen weken, veegt u voorzichtig onder het hoofdblok. Tijdens bedrijf wordt het erg vuil met inkt en in de toekomst kan dit vuil leiden tot opnieuw verstoppen van de koppen. Reinig ook de doppen die de koppen bedekken.

Stap 8

Na het "weken" van de koppen, droog ze.

Stap 9

Zet alles weer in elkaar en print een testpagina. Als u alles correct hebt gedaan, zal de afdrukkwaliteit aanzienlijk ten goede veranderen.

Aanbevolen: