Hoe De Inkt Van De Printer Te Reinigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Inkt Van De Printer Te Reinigen
Hoe De Inkt Van De Printer Te Reinigen

Video: Hoe De Inkt Van De Printer Te Reinigen

Video: Hoe De Inkt Van De Printer Te Reinigen
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Printers hebben, net als veel andere randapparatuur, periodiek onderhoud nodig. Dit geldt met name in het geval van inkjetprinters, tk. hun vervuiling komt veel vaker voor.

Hoe de inkt van de printer te reinigen
Hoe de inkt van de printer te reinigen

Het is nodig

  • - Schroevendraaier set;
  • - natte doekjes;
  • - papier.

instructies:

Stap 1

Bereid je werkplek voor. Leg onnodige doek of papier neer. Zo voorkom je dat er inkt op het tafelblad of tapijt terechtkomt. Draag rubberen handschoenen om de verf op je handen te houden. Haal de stekker van de printer uit het stopcontact. Verwijder de kabel waarmee het apparaat op de computer of laptop is aangesloten.

Stap 2

Verwijder de hoofdletter. Draai hiervoor het benodigde aantal bouten of schroeven los. Probeer hun locatie te onthouden. Hiermee kunt u in de toekomst de juiste montage van het apparaat uitvoeren.

Stap 3

Als er bedieningstoetsen op de printerbehuizing zijn, wordt de bovenklep met een lintkabel met het bord verbonden. Koppel het voorzichtig los van het bord. Pas op dat je de trein niet beschadigt.

Stap 4

Haal de cartridge uit de printer. Plaats het zijwaarts op de voorbereide doek. Plaats de cartridge niet met de gaten naar beneden gericht. Dit kan leiden tot verflekkage. Verwijder nu voorzichtig het vuil van de drum van de printer. Het is beter om hiervoor een speciale stof te gebruiken. Als u te maken krijgt met opgedroogde verf, gebruik dan een speciaal chemisch oplosmiddel.

Stap 5

Veeg de aandrukrollen op de printer schoon. Gebruik hiervoor vochtige doekjes. Volg dezelfde procedure voor de printergeleidingsrollen. Verwijder eventuele resterende chemicaliën als u ze hebt gebruikt om droge verf te verwijderen.

Stap 6

Zet de printer weer in elkaar nadat alle beschreven handelingen zijn uitgevoerd. Vergeet niet de lintkabel op de apparaatkaart aan te sluiten. Sluit de printer aan op uw computer en steek de stekker in een stopcontact. Druk een testblad af. Zorg ervoor dat het papier vrij is van vreemde stoffen en vlekken. Maak de printer minstens één keer per maand schoon. Dit verlengt de levensduur van dit apparaat aanzienlijk.

Aanbevolen: