Hoe Een Flitser Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Flitser Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Flitser Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Flitser Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Flitser Uit Elkaar Te Halen
Video: CANON SPEEDLIGHT 430EX II - repair.(and disassembly) 2024, Maart
Anonim

De flitser is een geniale uitvinding van de mensheid, met behulp waarvan het mogelijk is om het onderwerp van fotografie direct te verlichten tijdens het fotograferen. Dit verbetert de kwaliteit van de foto aanzienlijk onder bepaalde omstandigheden (donkere verlichting, fotograferen tegen een felle lichtbron, tijdens reportage-opnamen, enz.). Het wordt niet aanbevolen om de flitser zelf te demonteren (het kan gewoon een elektrische schok zijn of u beschadigt gewoon de structuur), maar als u vastbesloten bent en geen gebruik wilt maken van de diensten van een servicecentrum, dan zal deze instructie gewoon goed doen.

Hoe een flitser uit elkaar te halen
Hoe een flitser uit elkaar te halen

instructies:

Stap 1

Draai de flitskop van de camera 90 graden en draai de vier bouten aan de achterkant van het body-uiteinde los (waar het naamplaatje zich bevindt). U hebt een set kleine schroevendraaiers nodig om de hele operatie te voltooien. Dit opent de toegang tot twee kleine vergrendelingen die zich rechts en links van de schoen bevinden.

Stap 2

Spreid uw vingers voorzichtig naar de zijkanten van de helften van de behuizing in de buurt van de verwijderde schoen en druk op de vergrendelingen met een speciale platte schroevendraaier. Zo deel je de koffer gemakkelijk in tweeën. De behuizing is verre van wegwerpbaar en is bestand tegen een tiental montage en demontage, maar er moet aan worden herinnerd dat de hoge spanning, die voldoende is om door de verwijdering te branden, dagen kan duren.

Stap 3

Verwijder de twee schroeven uit het batterijcompartiment (één bevindt zich onder de polariteitsfilm van de batterij).

Stap 4

Het kost enige moeite om dicht bij de knopbesturingskaart te komen. Je hoeft alleen maar het neppaneel uit te zoeken dat de bedieningsknoppen bedekt. Trek een scherp mes langs de rand van het beschermglas en wrik het langzaam los. Het wordt op zijn beurt op plakband geplant. Neem de tijd om het eraf te halen en toegang te krijgen tot de gekoesterde inhoud van het gesloten compartiment. Als het probleem het verlies van knopcontrole is, volstaat het om de contactlaag te veranderen en zo de flitswerking te herstellen.

Stap 5

De kop kan op zijn beurt vrij eenvoudig worden gedemonteerd en er is niets anders dan een lamp en een opslagcondensator. Om dit te doen, draait u eenvoudig de bevestigingsschroeven los met een schroevendraaier. Hoe simpel het ook klinkt, kijk in ieder geval eerst tien keer of de flitser gedemonteerd moet worden. Het kan zijn dat u deze operatie gewoon niet zelf kunt uitvoeren. In dit geval is het beter om contact op te nemen met een specialist of servicecentrum. Ook kan het zijn dat de flitser nog in de garantie zit en moet worden omgeruild. Maar als alles al beslist is, veel succes!

Aanbevolen: