Video Van Mini-DV-cassettes Digitaliseren

Inhoudsopgave:

Video Van Mini-DV-cassettes Digitaliseren
Video Van Mini-DV-cassettes Digitaliseren

Video: Video Van Mini-DV-cassettes Digitaliseren

Video: Video Van Mini-DV-cassettes Digitaliseren
Video: КАК ПОЛУЧИТЬ ЛЕНТЫ MINI DV НА КОМПЬЮТЕРЕ 2024, April
Anonim

Videocassette is een medium dat vroeger erg populair was en vandaag de dag geleidelijk plaats maakt voor nieuwe digitale technologieën. Informatie op een videocassette wordt niet zo lang bewaard, ongeveer 15 jaar, dan wordt het dof en vervaagd, en daarna wordt het helemaal niet meer gereproduceerd. Informatie "sterft" langzaam door demagnetisatie van de film. Daarom willen eigenaren van filmcamcorders weten hoe ze video van mini-DV-cassettes kunnen digitaliseren.

Digitaliseer video van mini-DV-cassettes
Digitaliseer video van mini-DV-cassettes

Waarom Mini-DV

Hoewel de film niet meer in de mode is en naar de achtergrond verdwijnt, heeft hij nog steeds fans. Alle tekortkomingen worden gecompenseerd door een vrij hoge beeldkwaliteit. Dit geldt met name voor consumentenvideocamera's met een hoge resolutie. Na voldoende mini-DV-cassettes te hebben verzameld, denken mensen erover om ze te digitaliseren en ze vervolgens op te slaan op flashdrives, dvd's en harde schijven. Als de informatie erg belangrijk is, wordt deze in één keer op alle mogelijke media gedupliceerd. Het digitaliseringsproces is niet zo moeilijk. Eerst wordt de video met behulp van speciale programma's en apparaten naar een computer gekopieerd en vervolgens verwerkt en gecomprimeerd tot een geschikte grootte. Iedereen kan deze taak aan en het is niet nodig om contact op te nemen met speciale kantoren.

Wat je nodig hebt van apparaten

Om video van mini-DV-cassettes te digitaliseren, hebt u de volgende accessoires nodig. Allereerst de videocamera waarop de opname is gemaakt. De computer moet een IEEE 1394-ingang hebben. Opgemerkt moet worden dat niet alle moederborden deze hebben, maar dat maakt niet uit, aangezien je een bord in een computerwinkel kunt kopen. Ga daarheen en vertel ze dat je een FireWire- of i-Link-kaart nodig hebt - dit zijn verschillende namen voor hetzelfde apparaat. Het kost 100 tot 300 roebel en de kit moet een speciale kabel hebben voor aansluiting. De kabel kan bij de camera worden geleverd, wees voorzichtig.

Plaats de kaart na aankoop in het moederbord, in een vrij PCI-slot. Als je het moeilijk vindt om dit te doen, kun je het beter iemand vragen die dit beter begrijpt. Hoewel er hier niets ingewikkelds is - doe het met de computer uitgeschakeld, het is onwaarschijnlijk dat het bord ergens anders past. Zodra dit is gebeurd, steekt u het smalle uiteinde van het aansluitsnoer in de camcorder en het brede uiteinde in het bord. Laad de camcorder op of laad de batterij van tevoren op. Zet de camera aan en zet de Play/Edit mode.

Welke programma's zijn nodig op een computer?

Als we qua apparaten alles klaar hebben, de camera is aangesloten op de oplader en de computer met speciale snoeren, is het tijd om over te gaan naar de software. Over het algemeen kunnen veel programma's de videodigitaliseringsfunctie aan. Sommigen van hen zijn: AVSVideoEditor, Adobe Premiere, Stoik Capturer, VirtualDub, Pinnacle Studio en anderen. Van allemaal is het ScenalyzerLive-programma misschien de moeite waard om te benadrukken. Omdat het eenvoudig in gebruik is, 100% de nodige functies vervult, weinig weegt en verder niets nodig is.

De voltooide videobestanden die met ScenalyzerLive zijn gemaakt, wegen niet zo weinig, ongeveer 13 gigabyte gedurende 60 minuten. Bereid vooraf vrije ruimte op uw harde schijf voor. Je kunt ze kleiner maken zonder zichtbaar kwaliteitsverlies met Any Video Converter, een uitstekend programma voor het converteren van video's naar verschillende formaten.

Digitaliseringsproces met ScenalyzerLive

Door de camera aan te sluiten op de IEEE 1394-sleuf, moet het besturingssysteem de camera detecteren. Start het ScenalyzerLive-programma. Allereerst moet u de plaats specificeren waar de videosequentie wordt opgeslagen, doe dit. Verderop links in het programmavenster ziet u het cassettebedieningsmenu. U kunt de knoppen gebruiken om de camera terug te spoelen naar het begin, einde, pauze, stop, enz. Als uw band niet aan het begin staat, schuift u deze naar links naar het einde. Zoek dan de Capture-knop helemaal onderaan het programmavenster, dichter bij het midden. Klik erop en je ziet de kaders in het midden van het programma verschijnen. En ook de video zelf wordt in realtime afgespeeld. Wacht tot de video klaar is met digitaliseren. U zult in realtime moeten wachten. Als er 60 minuten zijn opgenomen, moet u 60 minuten wachten. Er is geen andere weg.

Comprimeer video's met Any Video Converter

Afgewerkte videobestanden moeten worden gecomprimeerd zodat ze minder wegen. Start daarom het programma Any Video Converter, klik op de knop Videobestand openen (of Videobestanden toevoegen - afhankelijk van de programmaversie) en selecteer het gewenste videobestand of een hele groep bestanden. Als gevolg hiervan wordt in het midden van het programma een lijst met bestanden gevormd die moeten worden gecomprimeerd. Aan de rechterkant is er een paneel met voorbereide formaten, u kunt iets naar uw smaak kiezen. Selecteer bijvoorbeeld Aangepaste avi-film en geef vervolgens het videoformaat en de kwaliteit op. Geef in de videoparameters de gewenste codec op, bijvoorbeeld xvid. Stel de framesnelheid in, 25 of 30 frames zijn voldoende. Optioneel kunt u de audio-instellingen aanpassen. Klik nu op de "Convert!" ("Nu converteren!"), Die zich bovenaan in het midden van het scherm bevindt. Het eindresultaat van de gedigitaliseerde video vindt u door te klikken op de knop in de linkerbenedenhoek van het scherm van Any Video Converter, “Media Manager”-programma, of door de directory te openen die u zelf heeft opgegeven om de videobestanden op te slaan.

U hebt het volledige proces van het digitaliseren van video van mini-DV-cassettes geleerd en nu kunt u met dezelfde cassettes uw eigen video's in onbeperkte hoeveelheden maken. Om de gecomprimeerde bestanden op te slaan, zoals eerder vermeld, gebruikt u flashdrives, dvd's en harde schijven.

Aanbevolen: