Hoe Vhs Thuis Te Digitaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe Vhs Thuis Te Digitaliseren
Hoe Vhs Thuis Te Digitaliseren

Video: Hoe Vhs Thuis Te Digitaliseren

Video: Hoe Vhs Thuis Te Digitaliseren
Video: How to Convert VHS Tapes to Digital! 2024, Maart
Anonim

Met de VHS-digitaliseringsprocedure kunt u een computerkopie van een video van een cassette krijgen. Hiermee kunt u uw favoriete video naar een digitaal opslagmedium kopiëren of het resulterende bestand bekijken op alle moderne apparaten die zijn ontworpen voor het afspelen van multimedia.

Hoe vhs thuis te digitaliseren
Hoe vhs thuis te digitaliseren

Voorbereiden op digitalisering

Om een video te digitaliseren, moet u een cassetterecorder op uw computer aansluiten. Dit wordt gedaan met behulp van een thuis-tv-tuner die wordt gebruikt om een signaal te ontvangen van de video-uitgang van andere apparaten. Een tv-tunerkaart is een kaart die wordt aangesloten op een PCI-poort van uw computer. De adapter kan worden gekocht bij een elektrische of radiowinkel. Daar kun je ook een A/V-kabel kopen, die is nodig om een bandrecorder aan te sluiten.

Met de tv-tuner kunt u ook tv-programma's op uw computer bekijken vanaf de tv en deze opnemen. Sommige tv-tuners zijn uitgerust met speciale afstandsbedieningen.

Installeer het apparaat na aankoop op uw computer. Verwijder hiervoor de zijafdekking met een schroevendraaier of de vergrendelingen op de behuizing. Zoek een geschikte vrije sleuf waar de kaart kan worden geïnstalleerd en steek vervolgens de adapter voorzichtig in de sleuf. Zet het vast met de meegeleverde schroeven en sluit vervolgens de zijkap van de computer.

Sluit na het installeren van de adapter de bandrecorder aan. Steek hiervoor de gekochte draad in de overeenkomstige connector op het apparaatpaneel. Steek de andere stekker van de draad in de tuner. Daarna kunt u de computer en de bandrecorder starten om direct video op te nemen.

Digitalisering van afbeeldingen

Nadat het systeem is opgestart, wordt u gevraagd stuurprogramma's voor de nieuwe hardware te installeren. Installeer de schijf die bij de tuner is geleverd in uw computer en wacht tot deze in het systeem wordt gedetecteerd. Selecteer op het scherm "Automatische driverinstallatie" en wacht tot de installatie van de vereiste software is voltooid. Zodra de installatie en configuratie is voltooid, wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Klik op "Ja" om de wijzigingen toe te passen.

Na de installatie zou een snelkoppeling naar het programma voor het digitaliseren van de afbeelding op het bureaublad moeten verschijnen. Als dat niet het geval is, installeert u het vereiste programma handmatig vanaf de schijf met behulp van de mediamenu-interface. Voer het hulpprogramma voor tunerbediening uit en selecteer de vhs-modus. Plaats de videocassette in de bandrecorder. Klik op de knop Afspelen van het apparaat om de video op het scherm af te spelen.

Afhankelijk van het tunermodel kunnen er verschillende applicaties worden geïnstalleerd die verschillende functionaliteiten hebben. Het principe van hun werk blijft echter hetzelfde.

Gebruik de programma-instellingen om de beeldkwaliteit aan te passen. In de meeste gevallen kunnen alle opties op hun standaardwaarden worden gelaten, maar als er fouten optreden tijdens het afspelen of digitaliseren van video's, gebruikt u dit menu om ze op te lossen.

Nadat u de nodige parameters in het programmavenster hebt ingesteld, klikt u op de knop "Video opnemen" en wacht u tot het einde van de procedure.

Probeer geen andere toepassingen te starten terwijl het lezen bezig is. Digitalisering neemt een grote hoeveelheid computerbronnen in beslag en als er een gebrek aan is, kan de videokwaliteit aanzienlijk verminderen. Na het voltooien van de procedure kunt u uw videobestand bekijken in de programmamap of in de map die is opgegeven in de overeenkomstige sectie van de hulpprogramma-opties. Digitalisering van homevideo's is voltooid.

Aanbevolen: