De Kilometerstand Van Een Nikon-camera Bekijken

Inhoudsopgave:

De Kilometerstand Van Een Nikon-camera Bekijken
De Kilometerstand Van Een Nikon-camera Bekijken

Video: De Kilometerstand Van Een Nikon-camera Bekijken

Video: De Kilometerstand Van Een Nikon-camera Bekijken
Video: Nikon DSLR Camera Connect to Monitor or TV HDTV (Live View and Streaming) with HDMI or AV cable 2024, Mei
Anonim

Elke techniek heeft zijn eigen kilometerstand, de slijtage van een automotor wordt bijvoorbeeld berekend aan de hand van het aantal wondkilometers. Camera's hebben ook een kilometerstand, die kan worden uitgedrukt in het aantal vastgelegde frames (sluiterklikken). Als u deze waarde kent, is het gemakkelijk om de slijtage van het apparaat zelf te bepalen.

De kilometerstand van een Nikon-camera bekijken
De kilometerstand van een Nikon-camera bekijken

Het is nodig

  • - ToonExif;
  • - ACDSee-fotomanager.

instructies:

Stap 1

Wanneer je op de ontspanknop van de camera drukt, vinden er verschillende processen plaats die gebruik maken van de interne vulling van het apparaat (elektronische circuits). Een daarvan is het schrijven van gegevens naar een bestand van elk formaat. De naam van de gegevens in de bestandsbeschrijving overschrijdt enkele tientallen parameters: fabrikant, cameramodel, oriëntatie, datum, aantal pixels, witbalans, afbeeldingsversie, kanteling van de flitser, enz.

Stap 2

Onder al deze parameters vindt u het aantal vastgelegde frames. Met behulp van het ShowExif-programma kunt u niet alleen een specifieke waarde vinden, maar ook een van de bovenstaande parameters bewerken, evenals vele andere. Informatie over een grafisch bestand wordt metadata genoemd. Metadata is gecodeerde informatie.

Stap 3

ShowExif is een gratis product en neemt ongeveer 1 MB in beslag, dus u kunt het gemakkelijk downloaden van internet. Het vereist geen installatie en wordt gestart door te dubbelklikken met de linkermuisknop op het camerapictogram.

Stap 4

Geef na het starten het pad op naar de map met foto's die met de geteste camera zijn gemaakt. Selecteer in de geüploade lijst een afbeelding en selecteer deze. Rechts in het programmavenster verschijnt een tabel met meerdere niveaus met fotogegevens.

Stap 5

Zoek het item Totaal aantal sluitertijden - de waarde van deze parameter is de gewenste waarde (het aantal gemaakte frames).

Stap 6

Als u het programma ACDSee als viewer van grafische bestanden op uw computer gebruikt, kunt u het aantal frames op een andere manier achterhalen. Open een afbeelding die met uw camera is vastgelegd en druk op de toetsencombinatie Ctrl + Enter. De gewenste waarde vindt u in de regel Totaal Getal.

Stap 7

Soms stellen verkopers van camera's de waarden van interne tellers kunstmatig opnieuw in - dit wordt gedaan voor een meer winstgevende verkoop van apparatuur. Deze waarde komt mogelijk ook niet overeen met geldige gegevens als de sluiter van de camera minstens één keer is vervangen door een nieuwe.

Aanbevolen: