Hoe 3D Op Tv Te Kijken

Inhoudsopgave:

Hoe 3D Op Tv Te Kijken
Hoe 3D Op Tv Te Kijken

Video: Hoe 3D Op Tv Te Kijken

Video: Hoe 3D Op Tv Te Kijken
Video: How to Watch 3D Movies in Normal Smart TV | Play with 3D Player on Mi Android TV | Cast 3D Movies 2024, Mei
Anonim

Zelfs een gelicentieerde stereoscopische dvd is goedkoper dan een bioscoopkaartje voor één persoon. Het hele gezin kan de stereofilm op disc een onbeperkt aantal keren bekijken op een gewone tv - en ook in 3D.

Hoe 3D op tv te kijken
Hoe 3D op tv te kijken

instructies:

Stap 1

Controleer voordat u een disc aanschaft of de stereoscopische film die erop is opgenomen compatibel is met uw tv. Als u het Pulfrich-effect of het anaglyph-systeem gebruikt, kunt u elke tv gebruiken (in het tweede geval moet deze in kleur zijn, maar kan elke weergavetechnologie worden gebruikt), en een bril van het overeenkomstige type is inbegrepen in het pakket van de schijf. Als de film is ontworpen om een sluiterbril te gebruiken, moet de tv CRT zijn (weinig LCD's hebben een korte responstijd of zijn speciaal ontworpen voor het bekijken van stereofilms), en als het is ontworpen voor het gebruik van een polariserende bril, mag alleen een speciale tv die compatibel is met een dergelijke bril is voldoende. Sluiter en polarisatiebril zijn niet inbegrepen in de leveringsset van de schijven. Tv's met lenticulaire schermen hebben geen bril nodig.

Stap 2

Als de film het Pulfrich-effect of het anaglyph-systeem gebruikt, wordt er slechts één bril bij de schijf geleverd. Om met het hele gezin een film te kijken, moet u een extra bril aanschaffen of maken. Houd er rekening mee dat sommige anaglyph-glazen rood-blauw zijn, andere rood-groen. Extra brillen moeten dezelfde kleurencombinatie en opstelling hebben als de gewone bril, dus neem de gewone bril mee als u naar de winkel gaat. Gebruik alleen verzadigde filters als u zelf extra paren maakt.

Stap 3

Er zijn geen extra brillen beschikbaar voor het bekijken van films met het Pulfrich-effect. Je kunt ze maken van onnodige zonnebrandmiddelen. Ze mogen niet te donker zijn. Kijk aan welke kant de standaard stereobril een filter heeft en laat het glas aan dezelfde kant van de zonnebril zitten en verwijder het glas aan de andere kant.

Stap 4

Stereo shutter-brillen worden meestal met een of twee paar aan de tv bevestigd. Ze zijn ofwel via een kabel, ofwel via een infrarood- of radiokanaal met het apparaat verbonden. Als de rest van het gezin de film kan bekijken, moet u apart extra brillen aanschaffen. Als ze bedraad zijn, zorg er dan eerst voor dat het apparaat de mogelijkheid biedt om ze aan te sluiten. Het is onmogelijk om zo'n bril alleen te maken, maar niet omdat ze ingewikkeld zijn gerangschikt, maar omdat de componenten voor hun vervaardiging niet afzonderlijk worden verkocht.

Wanneer u een sluiterbril aanschaft voor gebruik met een gewone tv, zorg er dan voor dat het een CRT (of vloeibaar kristal met een korte responstijd) is en dat de bril zelf specifiek is ontworpen voor de tv en niet voor de computer.

Stap 5

Als uw tv is ontworpen om gepolariseerde stereobrillen te gebruiken, wordt deze meestal ook aangevuld met een of twee paar. Als het niet mogelijk is om extra paren te kopen, maak ze dan zelf. Vraag bij een laptopreparatiewerkplaats om een kapot scherm van een laptop. Verwijder de polarisator voorzichtig van het scherm, om uzelf niet te snijden door vuil, en verwijder vervolgens de lijm met alcohol. Richt de gewone tv-bril op een gewone LCD-monitor en kijk welke schijnbare kleuren ze krijgen als de frames horizontaal staan. Knip twee filters uit de polarisator, installeer ze in het frame en richt ze vervolgens zodat ze dezelfde schijnbare kleuren krijgen wanneer deze horizontaal is.

Stap 6

Als u een bril op sterkte draagt, plaats deze dan tijdens het kijken onder een stereobril.

Stap 7

Gebruik bij het kijken naar een film op een tv met een lenticulair scherm geen speciale bril (alleen een bril met dioptrie, indien aanwezig) en houd uw hoofd strikt verticaal.

Aanbevolen: