Hoe U Uw Computer Instelt Om Een film Op Tv Te Kijken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Instelt Om Een film Op Tv Te Kijken
Hoe U Uw Computer Instelt Om Een film Op Tv Te Kijken

Video: Hoe U Uw Computer Instelt Om Een film Op Tv Te Kijken

Video: Hoe U Uw Computer Instelt Om Een film Op Tv Te Kijken
Video: How to Stream Video From Your Laptop to HDTV | Intel 2024, April
Anonim

Kijk je liever films van goede kwaliteit op het grote scherm, maar ben je geïntimideerd door de aanschaf van een dure Blue-Ray-speler, gebruik dan een desktopcomputer of laptop. Om een hoogwaardige werking van een dergelijke tandem te garanderen, is het noodzakelijk om beide apparaten correct aan te sluiten en te configureren.

Hoe u uw computer instelt om een film op tv te kijken
Hoe u uw computer instelt om een film op tv te kijken

Het is nodig

videosignaaltransmissiekabel

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van het kanaal waarmee de computer en de tv worden verbonden. Meestal wordt deze keuze bepaald door de aanwezigheid van een vrije connector op de videokaart. Soms is het verstandiger om de monitor weer op een andere poort aan te sluiten om zo de videoadapter via een digitale link op de tv aan te sluiten.

Stap 2

Koop een kabel met de juiste poorten. Meestal kunt u twee soorten verbindingen vinden: DVI-HDMI en DHMI-HDMI. Sluit de tv aan op de videoadapter van je computer of laptop. Zet uw pc aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen.

Stap 3

Zet nu je tv aan en open het instellingenmenu van dit apparaat. Zoek het item "Prioriteitssignaalbron". Selecteer de poort die momenteel op uw computer is aangesloten.

Stap 4

Nu hoef je alleen nog maar de parameters van de videoadapter te kiezen. Open eerst het menu met apparaatinstellingen. Gewoonlijk zijn de programma's ATI Control Center en Nvidia Control Panel verantwoordelijk voor de benodigde parameters. Zoek het item "Bedien meerdere beeldschermen" en schakel de optie "Meerdere beeldschermen prestatiemodus" in.

Stap 5

Open het menu Eigenschappen beeldscherm of Verbinding extern beeldscherm. Markeer het pictogram voor uw monitor of tv en selecteer de optie Maak dit scherm de primaire optie. Het is beter om een monitor als hoofdscherm te gebruiken, omdat alle applicaties daarop worden gestart.

Stap 6

Selecteer nu het tweede icoon en activeer de functie "Uitbreiden naar dit scherm". Het is belangrijk om te begrijpen dat het overbrengen van een ander beeld naar twee schermen de videoadapter zwaar belast. Als u te maken heeft met een relatief zwak apparaat, kunt u beter de bedrijfsmodus "Dupliceren" selecteren. In dit geval wordt op beide schermen een identieke afbeelding weergegeven.

Aanbevolen: