Hoe Satelliet-tv Te Kijken

Inhoudsopgave:

Hoe Satelliet-tv Te Kijken
Hoe Satelliet-tv Te Kijken

Video: Hoe Satelliet-tv Te Kijken

Video: Hoe Satelliet-tv Te Kijken
Video: How to watch satellite TV channels on Samsung TV 2024, Mei
Anonim

Ontvangen en bekijken van televisie-satellietzenders is overal in het land mogelijk waar een dekkingsgebied is van de bijbehorende satelliet. Om dit te doen, volstaat het om een antenne met de vereiste diameter, een tuner (TV of DVB) en een TV te hebben. Afstemmen op een satelliet is niet moeilijk, dus je kunt het zelf doen.

Hoe satelliet-tv te kijken
Hoe satelliet-tv te kijken

Het is nodig

  • - DVB-kaart;
  • - satelliettuner (ontvanger);
  • - ProgDVB-programma;
  • - televisie;
  • - pc.

instructies:

Stap 1

Stel uw computer in om satelliet-tv te kijken. Hiervoor heb je nodig: DVB-kaart, het kan met CI-slot (Skystar 1) of zonder (Skystar 2); ProgDVB-programma en plug-ins ervoor. Als je bovendien versleutelde zenders wilt kijken, heb je een goede internetverbinding nodig.

Stap 2

Installeer een DVB-kaart in de moederbordsleuf en installeer eerst de software. Pas aan volgens de aanwijzingen op de monitor. Installeer het ProgDVB-programma, hiermee kunt u niet alleen tv-zenders bekijken, maar ze ook opnemen op de harde schijf van uw pc. Stem de antenne af op de satelliet of satellietgroep. Selecteer op het tabblad ProgDVB-instellingen het item Apparaatlijst en controleer uw kaart. Klik op de knop installeren. Selecteer op het tabblad "Instellingen" het item "DiSEqC en providers" en markeer de gewenste satelliet. Klik OK.

Stap 3

Selecteer het item Transponder scannen op het tabblad Zenderlijst. Stel de satelliet en transponder in op de vervolgkeuzelijsten, als deze er niet zijn, voer dan de waarden handmatig in. Klik op de knop Vastleggen en vervolgens op Scannen. Sla de gevonden kanalen op en ze verschijnen aan de linkerkant van het hoofdvenster van ProgDVB. Sommige, open of FTA, worden groen gemarkeerd. En de gesloten zijn rood. Klik op de eerste, het tv-beeld verschijnt in 1-2 seconden, als dit niet gebeurt, controleer dan de antenne-instelling. De kwaliteit en sterkte van het satellietsignaal zijn zichtbaar op de lopende lijnen onderaan het programmavenster.

Stap 4

Stel uw satelliet-tv-weergave in met deze ontvanger. Hiervoor hebt u een FTA-tuner nodig of een met een CI-slot, in de laatste kunt u een toegangskaart voor digitale betaalkanalen plaatsen. Schakel de ontvanger uit van de 220 V-voeding en sluit de coaxkabel van de satellietconverter aan op de LBN-ingang. Sluit de tuner via de antenne-uitgang aan op de tv en zet hem aan. Stem op de tv-ontvanger af op het kanaal voor de ontvanger. Selecteer in het apparaatmenu "Antenne" of "Instellingen" en stel de geselecteerde satelliet in. Aan de linkerkant zijn er de parameters van de geregistreerde transponders, als de vereiste er niet is, voer deze dan handmatig in op het tabblad "Bewerken".

Stap 5

Klik op de knop Scannen. Alle beschikbare tv-zenders worden opgeslagen. Verlaat het "Menu" en selecteer een van hen. Als het kanaal "open" is, verschijnt na 1 seconde het beeld op het tv-scherm, zo niet, dan is een toegangskaart vereist om te bekijken. Sorteer de zenders naar eigen goeddunken in mappen - "Favorieten", "Nieuws", "Sport", "Cartoons" voor een comfortabelere weergave van tv-programma's.

Aanbevolen: