Hoe De "kilometerstand" Van De Camera Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De "kilometerstand" Van De Camera Te Bepalen
Hoe De "kilometerstand" Van De Camera Te Bepalen

Video: Hoe De "kilometerstand" Van De Camera Te Bepalen

Video: Hoe De
Video: Fraude met kilometertellers verder aangepakt | Uitzending 19-02-19 2024, Mei
Anonim

Camerakilometers - Er is geen "officiële" definitie voor deze term, maar het verwijst naar het aantal frames dat met de camera is gemaakt. De meest versleten bron van goede camera's is de sluiter, deze verslechtert het snelst. Professionele camera's hebben meer middelen, terwijl amateurcamera's minder hebben. Informatie over het aantal vastgelegde frames bevindt zich in het metabestand, dat met speciale programma's kan worden bekeken, maar niet altijd.

De methoden zijn verschillend voor camera's van verschillende fabrikanten
De methoden zijn verschillend voor camera's van verschillende fabrikanten

Het is nodig

exif-lezer

instructies:

Stap 1

Voor Nikon- en Pentax-camera's wordt alle informatie over hoe vaak de camera op de sluiter heeft geklikt opgeslagen in een speciaal exif-bestand. Om het te bekijken, hoeft u alleen maar een programma te vinden dat dergelijke bestanden kan lezen en decoderen. Het is niet moeilijk, bijvoorbeeld Opanda EXIF of ShowExif zal het doen, er zijn andere toepassingen. Ze zijn allemaal klein en eenvoudig. Het programma moet de afbeelding openen die het laatst met de camera is gemaakt. De eigenschappen die door de applicatie worden weergegeven, bevatten de parameter "Totaal aantal sluitertijden", waartegenover een numerieke waarde wordt aangegeven - dit is de kilometerstand van de camera.

Stap 2

Canon-fabrikanten hebben niet precies besloten of ze het exif-formaat willen ondersteunen, dus je kunt alle ins en outs over sommige camera's met meta-bestanden te weten komen, maar over sommige niet. Als de camera, wiens kilometerstand u interesseert, de mogelijkheid om het aantal gemaakte frames te achterhalen niet ondersteunt, heeft u twee manieren. De eerste is om de camera zorgvuldig te onderzoeken. Hoogstwaarschijnlijk zal het uiterlijk opvallen als het actief werd gebruikt. Of u kunt de camera aan een servicecentrum geven, waar ze de leeftijd van de camera kunnen bepalen, deze methode is betrouwbaarder en nauwkeuriger.

Stap 3

Als het gaat om een Olympus-camera, is de aanpak behoorlijk lastig. Als je het niet weet, is het onmogelijk om te raden hoe de kilometerstand op de camera wordt gecontroleerd. Het duurt een paar stappen. Zet eerst de camera aan. Open vervolgens het geheugenkaartcompartiment. Druk daarna tegelijkertijd op twee knoppen, de eerste "afspelen" (in sommige modellen "menu"), de tweede "ok". Vervolgens moet u de knoppen om de beurt naar boven, beneden, links, rechts drukken. Druk op de ontspanknop en vervolgens weer omhoog. Deze reeks acties laat je weten hoeveel foto's de camera heeft gemaakt.

Aanbevolen: