Hoe De Kilometerstand Van De Camera Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kilometerstand Van De Camera Te Achterhalen?
Hoe De Kilometerstand Van De Camera Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kilometerstand Van De Camera Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kilometerstand Van De Camera Te Achterhalen?
Video: Ron is NIET onder de indruk van Alberto... | Undercover in Nederland 2024, April
Anonim

Intuïtief is kilometerstand de hoeveelheid slijtage aan de camera. Voor auto's wordt het gemeten in kilometers. Voor camera's - in het aantal sluiterklikken. De sluiter van elke camera heeft zijn eigen hulpbron en verslijt geleidelijk. Eenvoudigere camera's hebben minder kilometers dan professionele camera's. Hoe de kilometerstand van uw camera te weten komen? Laten we als voorbeeld eens kijken naar twee fotogiganten: Nikon en Canon.

Hoe de kilometerstand van de camera te achterhalen?
Hoe de kilometerstand van de camera te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Alle metadata over snapshots is versleuteld. Het is onmogelijk om ze te bekijken door simpelweg naar de documenteigenschappen te kijken. We zullen speciale programma's moeten gebruiken. Bovendien moet je voor elke fabrikant van camera's op zoek naar hun eigen programma.

Stap 2

Laten we beginnen met Nikon. U kunt ShowExif gebruiken om de metadata te bekijken. Het weegt minder dan 1Mb en vereist geen installatie, wat erg handig is. Voer het programma gewoon uit. Geef in het linkervenster het pad op naar de map met de nieuwste foto's. Gemiddeld verschijnen de foto's zelf. Kies de laatste. Alle metadata over deze snapshot wordt getoond in het rechtervenster. Onder hen, bijna helemaal aan het einde, vind je de regel "Totaal aantal sluitertijden". Het nummer in deze regel is het nummer van de laatste ontspanknop. Als er 50 staat, dan is uw kilometerstand 50 frames. Als er 23824 staat, betekent dit dat de sluiter van uw apparaat precies dat aantal keer heeft geklikt.

hier is de informatie die u zoekt
hier is de informatie die u zoekt

Stap 3

Wat betreft Canon liggen de zaken ingewikkelder. De meeste mensen raden aan om contact op te nemen met een servicecentrum met camera's van dit merk. Ze beweren dat het alleen daar mogelijk is om de kilometerstand van de camera te bepalen. Er is echter een kans om de metadata zelf te achterhalen met behulp van het EOS Info-programma. De programma-interface is bijna hetzelfde als ShowExif. Houd er echter rekening mee dat het programma alleen gegevens op sommige Canon-camera's kan lezen. Er is ook een kans om metadata te krijgen via ShowExif. Soms werkt het. Blijkbaar is het moeilijk om hier tot een concrete conclusie te komen. En het is beter om met een camera naar het servicecentrum te gaan en nauwkeurige gegevens over de kilometerstand van uw camera te krijgen.

Aanbevolen: