Hoe De "kilometerstand" Van De Camera Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De "kilometerstand" Van De Camera Te Achterhalen?
Hoe De "kilometerstand" Van De Camera Te Achterhalen?

Video: Hoe De "kilometerstand" Van De Camera Te Achterhalen?

Video: Hoe De
Video: HOW TO CHECK USAGE OF HOURS ON THE CANON C200 (CAMERA MILEAGE) 2024, Mei
Anonim

Als de kilometerstand van een auto wordt gemeten in kilometers, dan is het redelijk om de kilometerstand van de camera te meten aan de gemaakte frames, dat wil zeggen aan het aantal ontspanknopen. Hoe duurder en professioneler de camera is, hoe langer de sluitertijd deze heeft.

Hoe kom je erachter?
Hoe kom je erachter?

instructies:

Stap 1

In theorie nummert een camera opnamen, dus je kunt gewoon een foto maken en zien hoe het heet. In het eenvoudigste geval zal dit de kilometerstand zijn. Maar deze methode werkt mogelijk niet als de camera de teller soms reset (sommige modellen zijn op deze manier geprogrammeerd) of als u deze zelf reset, of als deze actie is uitgevoerd door een andere persoon die u deze camera misschien probeert te verkopen. Probeer de kilometerstand dan op een andere manier te achterhalen.

Stap 2

Metagegevens, die het aantal cameraontspanners aangeven, worden in elke opname opgeslagen, maar niet op een manier die gemakkelijk te bekijken is, maar in gecodeerde vorm. Gebruik speciale software om er vertrouwd mee te raken. Voor camera's als Nikon en Canon zijn er applicaties waarmee je deze informatie in vrijwel alle gevallen kunt inzien. Als uw camera door een ander bedrijf is vervaardigd, kunt u het beste contact opnemen met een servicecentrum. Daar kunnen ze precies zien hoeveel de camera zijn bron heeft uitgewerkt.

Stap 3

De metadata wordt opgeslagen in een versleuteld bestand in exif-formaat. Hij is erg klein. Kies een programma dat werkt met de camera van je fabrikant en open de laatste foto die je hebt gemaakt. De applicatie toont de eigenschappen van het bestand, inclusief metadata. Vind het totale aantal ontspanknopen. De waarde die er tegenover staat, is de "kilometerstand" van de camera.

Stap 4

Het blijft alleen om de juiste toepassing te kiezen. Een van de volgende programma's zal u helpen de hele waarheid over Nikon- en Pentax-camera's te achterhalen: ShowExif of Opanda EXIF. ShowExif kan ook metadata openen voor sommige Canon-modellen, maar niet voor alle. Overigens ondersteunen niet alle Canon camera's metadata, dus voor sommige camera's van deze fabrikant is het onmogelijk om de kilometerstand nauwkeurig te bepalen. Maar als het gebruik van Show Exif niet is gelukt, kan het EOS Info-programma helpen. Als er toch niets is gebeurd en het resultaat is erg belangrijk voor u, moet u contact opnemen met het servicecentrum.

Aanbevolen: