Hoe Digitale Tv Op Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Digitale Tv Op Tv Aan Te Sluiten
Hoe Digitale Tv Op Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Digitale Tv Op Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Digitale Tv Op Tv Aan Te Sluiten
Video: Howto: Hoe installeer ik Digitale Televisie? 2024, April
Anonim

Digitale televisie komt actief ons leven binnen en verdringt analoog. Hoge beeldkwaliteit, betrouwbaar signaal - precies wat gewone mensen de afgelopen jaren hebben gemist. Daarnaast maak je nu zelf de gewenste lijst met zenders die je wilt bekijken. Ook ondersteunen digitale televisietechnologieën de HDTV-standaard, d.w.z. high-definition televisie. Nu heeft iedereen de mogelijkheid om te profiteren van deze voordelen van moderne ontwikkelingen.

Hoe digitale tv op tv aan te sluiten
Hoe digitale tv op tv aan te sluiten

Het is nodig

Apparatuur voor aansluiting van centrale verwarming, TV, UHF-band antenne

instructies:

Stap 1

Ten eerste, alle mensen die verbinding willen maken met digitale televisie, rijst de vraag: heb je een soort speciale tv nodig? Waar kan ik het krijgen? En hoeveel kost het? Het antwoord zal iedereen tevreden stellen. Er zijn geen speciale tv's nodig. Een gewone moderne "box" met een standaard antenne-ingang, scart-ingang, LF-ingang (tulpen), S-Video-ingang, enz. Met hun hulp wordt een decoder-settopbox op de tv aangesloten.

Stap 2

Het installatieproces van de settopbox is net zo eenvoudig als het aansluiten van de antenne op de tv en u kunt het zelf afhandelen zonder te veel te betalen voor installatie. Steek de kabel met het ene uiteinde in de speciale ingang van de settopbox-decoder en het andere uiteinde in de tv in de overeenkomstige ingang.

Stap 3

Ten tweede vragen mensen welke extra apparatuur er nodig is om digitale tv aan te sluiten? Het hangt af van uw tv en de provider van waaruit u de service gaat aansluiten. In de regel moet u een van de typen ontvangers aanschaffen. Dit hangt af van het type VU dat u aansluit en wat de bron van het signaal zal zijn. De ontvanger kan worden aangesloten op een kabel, schotelantenne, computernetwerken (WiFi, Ethernet). Terrestrische digitale televisie kan ook een bron zijn. Op basis van het voorgaande kunnen we concluderen dat je naast de ontvanger mogelijk ook een schotelantenne, kabel analoge tv, internetverbinding via een van de genoemde netwerken nodig hebt. Er moet ook een antenne zijn voor het UHF-bereik. Dat is eigenlijk alle apparatuur.

Stap 4

Wat de betaling betreft, moet u eenmalig betalen voor de aankoop van de benodigde apparatuur. Dit zal de grootste kostenpost zijn. Ook kunt u gebruik maken van de service voor het installeren, aansluiten en configureren van apparatuur. Of je kunt het gratis zelf doen. Daarnaast betaal je maandelijks voor het door jou gekozen zenderpakket, wat over het algemeen helemaal niet duur is.

Stap 5

Voordat u verbinding maakt, moet u een serviceprovider selecteren. Bekijk alle DH-operators in uw stad. Vraag om een consult. Vraag naar de mening van je vrienden die deze service al gebruiken. Kijk zelf naar de tv voor een nauwkeuriger beeld. Daarnaast kunnen sommige leveranciers u een presentatie geven en de voordelen van hun apparatuur laten zien en demonstreren. Dit dient uiteraard vooraf afgesproken te worden. Nu u weet wat u nodig heeft, kunt u veilig naar de winkel of naar verschillende internetsites gaan en precies de digitale tv kiezen die u nodig hebt.

Stap 6

Om digitale zenders te bekijken, is er geen extra configuratie op uw tv vereist. Het is voldoende om AV-ingang of HDMI-ingang als signaalbron te selecteren, afhankelijk van de door u gekozen manier van aansluiten van de settopbox. Hoe u de juiste signaalbron kiest, staat in de handleiding van uw tv. Meestal wordt de selectie gemaakt door op de AV- of SOURCE-knop op de afstandsbediening te drukken. Tijdens het kijken van zender wisselen en het volume aanpassen kan met de afstandsbediening van de digitale settopbox en de tv. Om niet alleen digitale, maar ook analoge programma's te kunnen kijken, sluit u de antenne-ingang van de TV aan op de Cable Out (of RF Out) connector op de digitale set-top box en stelt u de analoge programma's op de TV in, zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing van uw TV.

Stap 7

U kunt een aantal functies gebruiken om uw digitale settopbox in te stellen. Meestal is de settopbox al ingesteld op het moment van aankoop, maar als je wilt en nodig hebt, kun je deze opnieuw configureren. Om de taal van het menu, geluid, ondertiteling in te stellen, gaat u naar Systeeminstelling en klikt u op de knop Ok. Selecteer in het menu Systeeminstelling de regel Taalinstelling en klik op de knop OK. Gebruik de pijltjestoetsen om door het menu te navigeren en de gewenste taal te selecteren Bevestig uw keuze door op de OK-toets te drukken.

Stap 8

Voordat u digitale tv gaat kijken, moet u naar kanalen zoeken. Selecteer hiervoor de juiste regel en klik op OK. Stel in het zenderzoekmenu de gewenste parameters in. Zoekmodus - Handmatig, frequentie - 386000 kHz, bitsnelheid - 6750 kB / s, QAM-type - 256 QAM. Schakel netwerk zoeken in. Nadat u alle instellingen hebt ingesteld, start u de zoekopdracht door op de knop Ok te klikken. Als u alle parameters correct invoert, verschijnt er een gekleurde signaalniveau-indicator. Nadat het zoeken naar zenders is beëindigd, klikt u op de knop OK en vervolgens op Afsluiten totdat u alle menu's volledig hebt verlaten.

Stap 9

Om een digitale settopbox aan te sluiten, sluit u een tv-kabel aan op de digitale ingang van de settopbox. Sluit de A/V-kabel aan tussen je tv en settopbox. Plaats de toegangskaart in de sleuf op het opzetstuk, dat zich aan de achterkant van de behuizing bevindt. Schakel de stroom van de settopbox in.

Stap 10

U moet dan handmatig de lokale tijd instellen. Om dit te doen, annuleert u in het menu dat op het scherm verschijnt het automatisch zoeken naar zenders: ga met de cursor naar de optie Nee en klik op Ok. Selecteer het menu-item Systeeminstallatie en klik op OK. Selecteer vervolgens de regel Lokale tijd instellen en druk nogmaals op OK. Ga naar de regel GMT gebruiken en gebruik de pijltoetsen op de STB-afstandsbediening om de optie Uitschakelen in te stellen.

Stap 11

Als je problemen hebt met de settopbox, ontvangst van analoge of digitale zenders, lees dan aandachtig de desbetreffende paragrafen van de instructies van de settopbox of tv. Neem contact op met uw hardware- en serviceprovider als de problemen aanhouden.

Aanbevolen: