Hoe Digitale Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Digitale Tv Aan Te Sluiten
Hoe Digitale Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Digitale Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Digitale Tv Aan Te Sluiten
Video: Howto: Hoe installeer ik Digitale Televisie? 2024, April
Anonim

Als u zich bij het kijken naar tv-programma's ergert aan vage frames, vergezeld van constante interferentie en lage geluidskwaliteit, een magere selectie van films en programma's, dan moet u digitale televisie aansluiten. Deze technologie verbetert de beeldkwaliteit, maakt het geluid helderder en ruimtelijker en breidt de lijst met beschikbare zenders aanzienlijk uit. Om elke dag in een goed humeur te zijn en te genieten van het kijken naar tv-programma's, moet je een paar eenvoudige stappen uitvoeren.

Hoe digitale tv aan te sluiten
Hoe digitale tv aan te sluiten

Het is nodig

  • - geleide internet (speciale lijn);
  • - digitale kabelontvanger (settopbox);
  • - afstandsbediening;
  • - A/V-kabel;
  • - HDMI-kabel (voor HD-tv);
  • - kaart voor voorwaardelijke toegang tot digitale tv.

instructies:

Stap 1

Iedereen die in zijn appartement een internetverbinding heeft, kan digitale televisie aansluiten. Om een digitaal signaal van een internetkabel naar een tv te verzenden, worden verschillende apparaten gebruikt, waarvan de lijst afhangt van het type tv-ontvanger.

Stap 2

Om een hoogwaardige televisie aan te sluiten, koopt u een ontvanger (settopbox) - een plastic of metalen doos die op of naast de tv wordt geïnstalleerd. Dit apparaat is geschikt voor alle typen televisieontvangers.

Stap 3

Als u een gewone tv heeft, koppelt u de ontvanger los van het stopcontact, koppelt u de antennekabel los en sluit u deze aan op de kabel IN van de ontvanger. Sluit de Cable OUT op de set-top box aan op de ingang op de tv-ontvanger vanwaar je de antennekabel hebt verwijderd met een A/V-kabel. Sluit een internetkabel aan op de eerste poort van de settopbox.

Stap 4

Als u de eigenaar bent van een HD-tv, sluit dan de losgekoppelde ontvanger met een HDMI-kabel aan op de ontvanger, waarmee u een signaal van hogere kwaliteit kunt verzenden dan in het geval van een conventionele tv. Sluit dan ook de internetkabel aan via de eerste poort van de receiver.

Stap 5

Plaats de door uw provider geleverde conditional access-kaart in de overeenkomstige sleuf van de ontvanger in de richting van de pijl met de metalen contacten naar beneden gericht. Zonder deze kaart is toegang tot digitale televisie onmogelijk.

Stap 6

Nadat u de kaart hebt geïnstalleerd, steekt u de ontvanger in een stopcontact en zet u de tv aan. Wacht even totdat de voorwaardelijke toegangskaart automatisch wordt geactiveerd. Als na 10-20 minuten tv-kijken nog steeds niet beschikbaar is, bel dan je provider om de kaart geforceerd te activeren.

Stap 7

Als uw tv een ingebouwde DVB-C-tuner heeft, kunt u de CI-module gebruiken in plaats van de settopbox. Om via deze module verbinding te maken met digitale televisie, steekt u er een toegangskaart in en installeert u eenvoudig de CI in een speciale sleuf van uw televisie-ontvanger.

Aanbevolen: