Hoe Een Tv Op Een Satelliet Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv Op Een Satelliet Aan Te Sluiten
Hoe Een Tv Op Een Satelliet Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tv Op Een Satelliet Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tv Op Een Satelliet Aan Te Sluiten
Video: Connecting a Satellite Reciever to a Television 2024, April
Anonim

De digitale kwaliteit van satelliettelevisie is heel anders dan die van traditionele terrestrische televisie. Bovendien heeft de abonnee de mogelijkheid om gelijktijdig hogesnelheidsinternetpakketten met tv-programma's te ontvangen. Dit alles kan overal worden gedaan waar een satellietdekkingsgebied is. Dit is echter niet alles - op plaatsen waar niet alleen bekabelde, maar ook draadloze communicatie ontoegankelijk is, stelt de installatie van een tweerichtingsantenne (receive-return) u in staat om gemakkelijk met de hele wereld te communiceren.

Hoe een tv op een satelliet aan te sluiten
Hoe een tv op een satelliet aan te sluiten

Het is nodig

Satelliet ontvanger

instructies:

Stap 1

Selecteer de tv-aanbieder waarvan u de signalen wilt ontvangen. Het moet uitzenden vanaf een satelliet die in uw regio beschikbaar is voor ontvangst. Dit kan worden bepaald op de officiële website van het bedrijf of op de portals op www.lyngsat.com of www.flysat.com. Bepaal de diameter van de ontvangende spiegel van de satellietschotel en het bereik van de converter - Ku (lineair of cirkelvormig) en C-band. Deze gegevens kunnen ook op deze sites worden bepaald.

Stap 2

Sluit de coaxkabel aan op de converterstekker, zorg ervoor dat de "afscherming" geen contact maakt met de centrale kern. Plaats een speciale F-connector aan het uiteinde. Haal de satellietontvanger uit het stopcontact. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de LBN in-aansluiting en de antenne-aansluiting op de antennestekker van de TV. Daarnaast kan de tuner worden aangesloten op een tv-ontvanger via een "tulp", HDMI-uitgang en S-video-aansluiting.

Stap 3

Zet de ontvanger aan en stem het UHF-kanaal af op de tv, waar in de toekomst satelliet-tv zal worden uitgezonden. Het schakelen tussen programma's is alleen mogelijk via de afstandsbediening van de tuner of knoppen op het voorpaneel. Het welkomstscherm van de ontvanger verschijnt op het tv-scherm.

Stap 4

Druk op de "Menu"-knop op de afstandsbediening of het paneel. Selecteer het tabblad "Antenne", "Apparaten configureren", "Satellieten" of iets dergelijks. Definieer de naam van de satelliet waarop wordt afgestemd met behulp van de knoppen naar rechts of naar links, als deze er niet is, voer dan de naam in op het tabblad "Bewerken". Kies het. Onderaan het instellingenvenster staat: 0% - signaalsterkte, 0% - kwaliteit.

Stap 5

Bepaal de richting naar de satelliet. Ga hiervoor naar de website https://www.dishpointer.com. Voer in de zoekbalk de naam van uw stad of de geografische coördinaten in. Selecteer op de kaart die verschijnt uw exacte locatie en klik erop. Selecteer onder de zoekbalk in de vervolgkeuzelijst de satelliet die moet worden geconfigureerd. Klik erop. Er verschijnt een groene vector op de kaart om de richting naar de satelliet vanaf uw locatie aan te geven. Daarnaast wordt onderaan de kaart weergegeven: Elevation (elevatie- of kantelhoek van de antenne, in graden), Azimuth (azimut, in graden), LNB Skew (draai van de converter: "-" tegen de klok in, "+ " met de klok mee, in graden).

Stap 6

Pak een kompas en draai de schotelantenne in die richting. Stel de geschatte hellingshoek in. Begin met het scannen van de horizon door deze naar links en vervolgens naar rechts te verplaatsen. Na elke passage de antenne één graad omhoog of omlaag brengen. Het uiterlijk van het signaal zal merkbaar zijn bij veranderingen in vermogensniveaus en kwaliteit in het instellingenvenster op de tv. Bereik de maximale waarde en bevestig de antenne. Scan de satelliet met de ontvanger en sla de tv-zenders op.

Aanbevolen: