Hoe Films In Kleur Worden Gemaakt

Inhoudsopgave:

Hoe Films In Kleur Worden Gemaakt
Hoe Films In Kleur Worden Gemaakt

Video: Hoe Films In Kleur Worden Gemaakt

Video: Hoe Films In Kleur Worden Gemaakt
Video: 10 Films Waarvan Je NIET Gelooft Hoe Ze Zijn Gemaakt 2024, April
Anonim

Het proces van het omzetten van een zwart-witafbeelding naar een kleurenafbeelding wordt kleuring genoemd. Als gevolg van de ontwikkeling van computertechnologie is het op grote schaal gebruikt in de cinematografie. De eerste pogingen om filmframes te decoreren werden gedaan aan het einde van de 19e eeuw.

Hoe films in kleur worden gemaakt
Hoe films in kleur worden gemaakt

instructies:

Stap 1

De eerste kleuring gebeurde volledig met de hand met behulp van anilinefilmkleurstoffen. Toen was het een zeer arbeidsintensief proces, omdat elk frame met de hand geschilderd moest worden. Aan het begin van de XX eeuw. het proces van het omzetten van zwart-witte kaders werd wat technologisch geavanceerder en er werden speciale stencils gebruikt om in te kleuren. In het midden van de 20e eeuw verscheen het eerste ingekleurde cartoonframe.

Stap 2

Handmatig inkleuren is vervangen door digitaal inkleuren. Computers werden voor het eerst gebruikt voor beeldverwerking in 1970, en tot nu toe is het proces niet fundamenteel veranderd.

Stap 3

Eerst wordt met een scanner een digitale kopie van hoge kwaliteit gemaakt. Voor elk frame wordt met behulp van de juiste software een masker gemaakt op basis waarvan de benodigde kleuren worden verdeeld. Het masker van één frame dient als masker voor het volgende.

Stap 4

Vervolgens wordt de zwart-witte basis samengevoegd met de kleurinformatie van elk gebied van de film. Het beeld wordt verwerkt en er wordt een kleurenfilm gemaakt. Met het gebruik van deze technologie werden aanvankelijk nogal gedempte tonen verkregen, maar met de ontwikkeling van computertechnologie begonnen films er geloofwaardiger uit te zien.

Stap 5

Het belangrijkste probleem van inkleuren is een grote arbeidsinspanning. Elk frame moet in veel zones worden verdeeld, die vaak handmatig moeten worden aangewezen, omdat automatische selectie van de grenzen van significante gebieden is niet altijd mogelijk vanwege het wazige kader of de aanwezigheid van complexe, kleine details in het beeld.

Stap 6

Verschillende bedrijven zijn nog bezig met het ontwikkelen van technologieën om het kleurproces te verbeteren. Sommige bedrijven gebruiken bijvoorbeeld neurale netwerken om lijnen en objecten te markeren. Er worden ook verschillende mechanismen gecreëerd voor het herkennen van de vormen van objecten op het frame, die in staat zijn om de vorm van maskers op elk frame te veranderen.

Aanbevolen: