Teletekst Inschakelen

Inhoudsopgave:

Teletekst Inschakelen
Teletekst Inschakelen

Video: Teletekst Inschakelen

Video: Teletekst Inschakelen
Video: Ondertiteling inschakelen op YouTube (iPad) 2024, April
Anonim

Door de aanwezigheid van een teletekstdecoder op de tv kunt u verborgen tekstinformatie bekijken die samen met het videosignaal wordt uitgezonden. Met deze functie kunt u het tv-programma, nieuws en ander materiaal rechtstreeks vanaf het tv-scherm lezen, zonder in kranten of op internet te kijken.

Teletekst inschakelen
Teletekst inschakelen

instructies:

Stap 1

Zoek naar een gestileerde schermpictogramknop op de afstandsbediening van uw tv met drie tot vier regels die tekstregels simuleren. Als u er eenmaal op drukt, schakelt de tv over naar de teletekstmodus met tekens op een zwarte achtergrond. Een tweede keer drukken zal de TV-superpositiemodus selecteren. Ten slotte zal de derde keer drukken de teletekstmodus uitschakelen, enzovoort in een cirkel.

Stap 2

Controleer hoe de tv zich gedraagt wanneer u probeert over te schakelen naar de teletekstmodus als er geen tekstinformatie is op het momenteel ingeschakelde kanaal. Sommige apparaten tonen een welkomstscherm met informatie over het ontbreken van een teletekstsignaal, terwijl andere de decoder toch aanzetten en een blanco pagina weergeven. De mogelijkheid om de tv op het ene kanaal af te stemmen en de tekst van een ander te lezen, ontbreekt op de overgrote meerderheid van tv's.

Stap 3

Om de decoder op elk moment uit te schakelen, drukt u op de toets met een leeg scherm.

Stap 4

Gebruik de toetsen om het volume zoals gewoonlijk aan te passen, rekening houdend met het feit dat informatie over de waarde van deze parameter niet op het scherm wordt weergegeven in teletekstmodus. Het geluid in de luidsprekers komt van het kanaal waarop de tv is afgestemd.

Stap 5

Gebruik zowel de kanaaltoetsen als de cijfertoetsen om teletekstpagina's te selecteren. Onthoud de nummers van de twee pagina's, die standaard zijn op de meeste kanalen: 100 - titel, 888, of, minder vaak, 777 - ondertitels. Direct na het inschakelen wacht de decoder op het verschijnen van pagina 100. Alle pagina's hebben driecijferige nummers en ze hebben geen nummers kleiner dan 100. Het nummer van de pagina die momenteel wordt uitgezonden, wordt bovenaan weergegeven. Zodra de pagina met het geselecteerde nummer is overgedragen, wordt deze onmiddellijk geladen. Als het afwezig is, zal de teller eindeloos blijven draaien totdat je een ander getal invoert. Het ontbreken van paginanummer 777 of 888 betekent dat het programma niet is voorzien van ondertitels. Ondertitels worden altijd over de afbeelding weergegeven, niet op een zwarte achtergrond, ongeacht de geselecteerde modus.

Stap 6

Als er een quiz wordt weergegeven, ziet u het antwoord op de vraag pas als u op de vraagtekentoets drukt. Om het antwoord te verwijderen, klikt u er nogmaals op.

Stap 7

Onder aan de pagina worden vier gekleurde rechthoeken weergegeven met de nummers van andere pagina's waarnaar de weergegeven pagina verwijst. Om de link te volgen, drukt u op de knop van de overeenkomstige kleur op de afstandsbediening.

Stap 8

Onthoud dat wanneer de decoder aan staat, het wisselen van zender, het openen van het TV-menu en sommige andere functies geblokkeerd zijn. Om ze te gebruiken, verlaat u de teletekstmodus.

Aanbevolen: