Teletekst Instellen Op Uw Tv

Inhoudsopgave:

Teletekst Instellen Op Uw Tv
Teletekst Instellen Op Uw Tv

Video: Teletekst Instellen Op Uw Tv

Video: Teletekst Instellen Op Uw Tv
Video: LG webOS 3.0 - Teletext :) [HUN] 2024, Maart
Anonim

Teletekst (ondertiteling) is informatie in tekstformaat die samen met de hoofdafbeelding wordt verzonden. Het is bedoeld voor mensen met gehoorbeperkingen en is een verplicht onderdeel van de uitzending van Europese zenders. Hoe stel ik het in op mijn tv?

Teletekst instellen op uw tv
Teletekst instellen op uw tv

instructies:

Stap 1

Controleer voordat u uw tv koopt of deze teletekst ondersteunt. Om dit te doen, moet hij de PAT-functie hebben - gelijktijdige ondersteuning voor beeld- en tekstinformatie. De meeste moderne tv's, zowel Russische als buitenlandse, hebben het.

Stap 2

In tegenstelling tot Europese landen zijn niet alle televisiezenders in Rusland uitgerust met teletekst, maar het Eerste Centrale Kanaal moet dit zonder mankeren hebben, dus afstemming kan met dit station worden gedaan. Zet uw tv aan en stel deze in op Eerste. Bovendien kan teletekst worden afgestemd via buitenlandse zenders, bijvoorbeeld Euronews.

Stap 3

Lees de instructies voor uw tv zorgvuldig door. De route met standaardinstellingen ziet er als volgt uit. Druk op de teleteksttoegangsknop op de afstandsbediening. Druk vervolgens op 888 en selecteer de gewenste pagina. Verlaat het teletekstmenu, activeer de regel "Ondertitels" en selecteer de optie "Aan". of “Zat. incl. geluidloos". In het laatste geval gaan de ondertitels aan als je het geluid dempt met de mute-knop. Als de instellingen op uw tv-model afwijken, moeten deze duidelijk in de instructies worden vermeld.

Stap 4

Pas de helderheid van de teletekst aan. Ga hiervoor naar het menu met de afstandsbediening en selecteer de gewenste regel - "Helderheid". Gebruik de knoppen "+" en "-" om de helderheid van de ondertitels op ongeveer 39 eenheden te brengen - dit wordt als normale helderheid beschouwd, maar u kunt deze naar keuze verhogen of verlagen. De helderheid van de teletekst mag de helderheid van het beeld zelf niet overschrijden.

Stap 5

De beschikbaarheid van teletekst en de duidelijkheid ervan hangt niet alleen af van het kanaal van informatieoverdracht, maar ook van de kwaliteit van het signaal. Als de letters te vaag en onleesbaar zijn, probeer dan de antenne af te stemmen of een betere te installeren.

Aanbevolen: