Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren
Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren
Video: MOBILE REPAIRING COURSE #1 Charging connector pads repair 2024, April
Anonim

Zelfs de meest betrouwbare mobiele telefoon kan onverwachts uitvallen. Sommige problemen kunt u zelf oplossen, maar voor andere kunt u beter contact opnemen met een servicecentrum. Het hangt allemaal af van de aard van de fout en uw vaardigheden.

Hoe een mobiele telefoon te repareren
Hoe een mobiele telefoon te repareren

Noodzakelijk

  • Schroevendraaierset voor reparatie van mobiele telefoons
  • Miniatuur soldeerbout, neutrale flux en soldeer
  • Te vervangen onderdeel

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw telefoon buiten de garantie valt. Als de garantie nog geldig is, is het beter om contact op te nemen met een officieel servicecentrum, vooral omdat reparaties onder garantie gratis zijn. Onthoud dat na elke onafhankelijke interventie aan de telefoon, de medewerkers van de garantiewerkplaats zullen weigeren om deze gratis te onderhouden.

Stap 2

Als de garantieperiode is verstreken, neem dan de beslissing om de reparatie zelf uit te voeren, afhankelijk van welk onderdeel erin is mislukt. Het is onmogelijk om een microschakeling in een BGA-pakket te vervangen zonder de juiste vaardigheden en apparatuur, maar bijna iedereen kan het display, de flexkabel of de joystick veranderen. Als u niet kunt bepalen wat er precies in de telefoon is gebroken, kunt u beter niet zelf reparaties uitvoeren.

Stap 3

Koop een speciale schroevendraaierset voor telefoonreparatie. In de markt zijn dergelijke kits onredelijk duur, dus het is beter om ze te kopen bij een winkel die gespecialiseerd is in telefoononderdelen. Daar kunt u ook het onderdeel kopen dat u in de telefoon wilt vervangen. Als u besluit uw telefoon in een werkplaats te laten repareren, moet u mogelijk ook naar een onderdelenwinkel gaan. Feit is dat ambachtslieden de prijzen van componenten vaak onredelijk overdrijven. Door een reserveonderdeel in de winkel te kopen, betaalt u alleen de monteur voor het vervangen ervan. Veel onderdelen zijn kwetsbaar en moeten daarom met zorg worden vervoerd.

Stap 4

Het demonteren van een candybar-telefoon is meestal eenvoudig. Als je een slider of een clamshell hebt, zul je stap-voor-stap instructies op internet moeten zoeken. Gebruik de zoekreeks zoals: "hoe te demonteren (telefoonmodel)". Als het zoeken niet succesvol is, wijzigt u de lijn totdat de instructies voor het demonteren van uw telefoon zijn gevonden. Het moet worden geïllustreerd en de iPhone is een uitzondering op deze regel. Ondanks het feit dat het noch een slider noch een clamshell is, is de volgorde van demontage van deze telefoon niet triviaal. Om deze reden zult u ook instructies moeten vinden om het te demonteren.

Stap 5

Schakel eerst uw telefoon uit en verwijder de batterij. Wanneer u het apparaat volgens de stapsgewijze instructies uit elkaar haalt, vouwt u alle onderdelen op zodat ze niet verloren kunnen gaan of op de grond kunnen vallen. Onthoud of schets hoe lang de schroeven in welke gaten zitten. Doe ze in een aparte pot. Het is heel goed als de schroevendraaier gemagnetiseerd is (de meeste schroevendraaiersets voor reparatie van mobiele telefoons voldoen aan deze eis).

Stap 6

Vervang het defecte onderdeel in de telefoon. Zet de telefoon in omgekeerde volgorde weer in elkaar en controleer of deze werkt.

Aanbevolen: