Hoe Een Mobiele Telefoon Onder Garantie Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mobiele Telefoon Onder Garantie Te Repareren
Hoe Een Mobiele Telefoon Onder Garantie Te Repareren

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Onder Garantie Te Repareren

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Onder Garantie Te Repareren
Video: Zelf je iPhone scherm repareren in 3 minuten! 2024, April
Anonim

Als er tijdens de garantieperiode een storing wordt gedetecteerd, heeft de eigenaar van de mobiele telefoon recht op gratis reparatie, uitgevoerd door de specialisten van het door de fabrikant gecertificeerde servicecentrum. Voor aanvang van de reparatiewerkzaamheden ondergaat de telefoon een onderzoek om de oorzaak van de storing vast te stellen. Bij bevestiging van een storing door een fabricagefout wordt de mobiele telefoon binnen 20 dagen gerepareerd.

Telefoonreparatie wordt uitgevoerd door specialisten van het servicecentrum
Telefoonreparatie wordt uitgevoerd door specialisten van het servicecentrum

Moderne mobiele telefoons zijn vrij complexe technische systemen, daarom is de koper, zelfs bij het kopen van dure apparatuur van een bekende fabrikant, niet beschermd tegen mogelijke uitval. De wet op de consumentenbescherming garandeert dat de telefoon op kosten van de fabrikant wordt gerepareerd in het geval van een storing die te wijten is aan diens fout. Tijdens de garantieperiode staat de wet je niet alleen toe om de telefoon te repareren, maar ook om hem om te ruilen voor een ander apparaat of om de volledige kosten in handen te krijgen.

De wet stelt een aantal voorwaarden voor het repareren van een telefoon onder garantie:

Het defect moet binnen de garantieperiode worden ontdekt, anders kunnen reparaties alleen op kosten van de koper worden uitgevoerd.

De storing mag niet zijn veroorzaakt door enige invloed van de klant. Indien door een deskundig onderzoek wordt vastgesteld dat de storing te wijten is aan stoten of contact met water, worden reparaties onder garantie niet uitgevoerd.

De koper moet de verpakking, de fiscale bon en de garantiekaart, ingevuld op het verkooppunt van de mobiele telefoon, bewaren en aan het servicecentrum bezorgen.

Als aan de bovenstaande voorwaarden volledig is voldaan, wordt de garantiereparatie van de telefoon in de volgende volgorde uitgevoerd.

Vind het dichtstbijzijnde servicecentrum

Certificering van een mobiele telefoon in de Russische Federatie zorgt voor de aanwezigheid van servicecentra die garantiereparaties uitvoeren in overeenstemming met een overeenkomst met de fabrikant. In de productdocumentatie moet een lijst met servicecentra met alle coördinaten worden vermeld. Veel winkels accepteren de telefoon en geven deze zelf door aan een servicecentrum.

Telefoon ontvangen voor onderzoek

Een onderzoek is noodzakelijk om de oorzaak van de storing vast te stellen en te beslissen over de mogelijkheid van reparatie onder garantie van de telefoon. De cliënt heeft het recht om persoonlijk aanwezig te zijn bij de expertbeoordelingsprocedure of om een alternatieve versie van het expertisecentrum te kiezen. Het ontvangen van een telefoon van een klant wordt gedocumenteerd met een gedetailleerde beschrijving van zijn huidige toestand. Op verzoek van de eigenaar moet hij voor de duur van het onderzoek en de daaropvolgende reparatie worden voorzien van een mobiele telefoon die qua functionaliteit niet onderdoet voor de gerepareerde.

Telefoon reparatie

Als de expertise een garantiegeval heeft vastgesteld, wordt de daaropvolgende reparatie van de telefoon uitgevoerd. De wet stelt de maximale termijn voor garantiereparaties binnen 20 dagen, anders heeft de koper recht op volledige terugbetaling. Na reparatie van de telefoon controleert de klant de verpakking en functionaliteit.

Aanbevolen: