Een Touchscreen Repareren

Inhoudsopgave:

Een Touchscreen Repareren
Een Touchscreen Repareren

Video: Een Touchscreen Repareren

Video: Een Touchscreen Repareren
Video: Repair A Phone Screen With Super Glue📱 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk zijn velen bekend met het probleem van verlies van gevoeligheid van het aanraakscherm op een PDA. Als u dacht dat het niet economisch was om het naar een servicecentrum te brengen voor reparatie en denkt dat u het zelf kunt repareren, dan zal dit artikel u helpen.

Een touchscreen repareren
Een touchscreen repareren

Het is nodig

Een kleine kruiskopschroevendraaier en een zeskantige schroevendraaier, plus een gum en plakband

instructies:

Stap 1

Bevrijd uw werkplek van onnodige items. Maak een doos klaar om de bouten in op te bergen, zodat ze niet verloren gaan. Scheid de zijkanten. Draai de twee bouten onder de zijwanden en de twee bouten aan de onderkant van de achterklep los met een zeskant. Draai ook de bouten in het batterijcompartiment los. Er zijn vergrendelingen op de plaats waar u de zijkanten hebt verwijderd. Scheid de bovenklep met een schroevendraaier. Koppel de schermconnector los en gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven aan de bovenkant los te draaien. De hoofdtelefoonaansluiting bevindt zich in de rechterbovenhoek van het bord. Er zit een microfoon onder. Maak de connector los van de behuizing en scheid het bord van het schild.

Stap 2

Gebruik een gum om de kabelcontacten schoon te maken - ze zullen gaan glanzen. Draai het scherm om. Verbind het schild met het bord. Vervolgens moet u dit ontwerp inschakelen. Bevestig de batterij aan het bord met tape. Om dit ontwerp te laten werken, moet u het slot verwijderen, dat zich tussen de CF-connector en de batterij bevindt. Druk op de aan/uit-knop op het bord.

Stap 3

Meestal bestaat de storing erin dat het contact van de lus met het aanraakscherm verdwijnt. Om dit te controleren, plaatst u een gum op het gebied waar de lintkabel en de afscherming samenkomen. Druk er licht op en beweeg de stylus over het scherm. Als alles werkt, kun je het gemakkelijk repareren. Knip een zeer dunne en gelijkmatige strook gum, ongeveer 1 mm. Lijm deze strip op de plaats van contact van de kabel met het scherm met lijm, die niet meteen bevriest. Als tijdens het opnieuw monteren blijkt dat het scherm niet is hersteld, verplaatst u de wisser naar een meer geschikte locatie.

Stap 4

Monteer alles weer in omgekeerde volgorde. Vergeet de microfoon en wat plakband niet als je ze hebt achtergelaten om de batterij te bevestigen. Soms kan demontage leiden tot een "harde reset", bijvoorbeeld doordat de hulpaccu leeg is. Installeer in dit geval Russification en start het herstelproces.

Aanbevolen: