Welke Touchscreen-telefoon Is Beter?

Inhoudsopgave:

Welke Touchscreen-telefoon Is Beter?
Welke Touchscreen-telefoon Is Beter?

Video: Welke Touchscreen-telefoon Is Beter?

Video: Welke Touchscreen-telefoon Is Beter?
Video: Waarom iPhones beter zijn dan Android-telefoons 2024, April
Anonim

Nog niet zo lang geleden was de touchscreen-telefoon een curiositeit en het lot van slechts een select aantal. Nu in de schappen van winkels is er een breed scala aan telefoons en communicators met een touchscreen-display. Daarom moet u, voordat u koopt, uitzoeken welke touchscreen-telefoon beter is.

Welke touchscreen-telefoon is beter?
Welke touchscreen-telefoon is beter?

Soorten aanraakschermen

Telefoons en communicators gebruiken momenteel 2 hoofdtypen aanraakschermen: resistief en projectie-capacitief, en de laatste zijn de afgelopen 2 jaar veel gebruikelijker geworden. In beide gevallen wordt een speciaal elektrisch geleidend materiaal gebruikt voor aanraakherkenning, dat sluit op het moment dat de vinger het substraat raakt dat dit materiaal beschermt.

In projectie-capacitieve schermen spelen transparante elektronen beschermd door glas echter de rol van een geleidende laag. In dit geval speelt het de rol van een diëlektricum, waardoor dit type touchscreen-displays de contactplaatsen van de vingers met het scherm goed onderscheidt. Als de koper wordt geconfronteerd met de taak om te besparen op de kwaliteit van het aanraakscherm, dan is het resistieve type ervoor geschikt. Het wordt gebruikt bij de productie van budgetmodellen van communicators zoals ZTE, Huawei en Highscreen.

De eerste touchscreen-smartphone werd in 2001 door Nokia aangekondigd, maar het bedrijf bracht het niet op de markt vanwege de wens om interesse te wekken voor zijn revolutionaire nieuwe product. Het is nooit uitgebracht.

Makkelijk te gebruiken

Er worden verschillende soorten matrices gebruikt om het beeld op het scherm weer te geven. Op dit moment biedt de markt telefoons aan met twee soorten matrices: TFT en IPS. Het eerste type is meer vervaagd, het vervaagt in de zon, maar de slijtvastheid is veel hoger dan die van IPS. In het geval van dit type is er een helder, sappig display dat niet vervaagt in de zon en een rijkere kleurweergave heeft. Maar smartphones en telefoons met dit type scherm zijn niet veel duurder dan gadgets met een TFT-matrix.

De technologie van IPS-matrices staat niet stil, de prijs van touchscreen-telefoons met het gebruik van dergelijke schermen is de laatste tijd aanzienlijk gedaald. Daarom zal het voor een consument niet moeilijk zijn om een telefoon te kiezen met een helderder en levendiger beeld. De beste prijs-kwaliteitverhouding voor deze parameter wordt onderscheiden door Lenovo-communicators.

Touchscreen opties

Om touchscreen displays handiger en praktischer in gebruik te maken, zijn er extra opties voor ontwikkeld. De eerste is Multi-Touch-technologie. Met behulp hiervan kan elk van de bovenstaande soorten schermen maximaal vijf gelijktijdige klikken waarnemen, die door het apparaat worden waargenomen. De tweede kwaliteitstoevoeging aan het touchscreen is Gorilla Glass, dat het beschermt tegen stoten, krassen, vocht, enz.

Naast de beschreven mogelijkheden kan aan het touchscreen een lichtsensor worden bevestigd, die in de automatische modus de helderheid kan verlagen of verhogen. Dit is uiterst handig om de batterij van het apparaat te sparen. De aanwezigheid van al deze technische oplossingen maakt de telefoon duur, maar handig in gebruik. Er zijn veel modellen smartphones op de markt in een of andere configuratie die elke gebruiker tevreden kan stellen.

Bij het kiezen tussen een touchscreen-telefoon en een communicator, moet men begrijpen dat de communicator meer geschikt is om zijn functies voor een specifieke gebruiker te wijzigen.

Een merk touchscreen-telefoon selecteren

Veel fabrikanten maken nu touchscreen-telefoons. De leidende posities worden ingenomen door merken als Samsung, Apple, HTC, Huawei, Sony. Alle smartphones en telefoons van deze merken zijn van goede kwaliteit en maken bij de productie gebruik van geavanceerde technische oplossingen. Een dure touchscreen-telefoon zal het oog verrukken met zijn kwaliteit en weergave. Daarom moet u niet beknibbelen op de kwaliteit van het scherm, aangezien de gezondheid van de ogen van de gebruiker ervan afhangt.

Aanbevolen: