Een Tv-kabel Controleren

Inhoudsopgave:

Een Tv-kabel Controleren
Een Tv-kabel Controleren

Video: Een Tv-kabel Controleren

Video: Een Tv-kabel Controleren
Video: Using a multimeter to check a coax cable. 2024, April
Anonim

Ongeacht welke antenne wordt gebruikt om het signaal te ontvangen, satelliet of traditioneel, het signaal daarvan naar de tv-ontvanger of ontvanger gaat via de antennekabel. Als de integriteit van de kabel wordt geschonden, kan het signaal verloren gaan of kan er ruis op het beeld verschijnen.

Een tv-kabel controleren
Een tv-kabel controleren

Het is nodig

Multimeter (tester)

instructies:

Stap 1

Bij het controleren van een televisiekabel hangt veel af van of we het hebben over een collectieve antenne die is geïnstalleerd in een gebouw met meerdere verdiepingen, of dat het een antenne is in een particulier huishouden. In het eerste geval heb je geen toegang tot beide uiteinden van de kabel, dus je hoeft alleen maar vanaf de zijkant van de antennestekker te meten.

Stap 2

Meet de weerstand tussen de centrale kern en de kabelmantel met een tester (multimeter), normaal gesproken moet deze enkele tientallen ohms zijn. Als het oneindig groot is, duidt dit op een breuk. Omgekeerd, als het bijna nul is, is er een kortsluiting opgetreden. Vraag je buren of ze een tv-signaal hebben. Als dat het geval is, moet de storing worden gezocht in het gebied van de aansluitdoos in de ingang tot aan de antennestekker.

Stap 3

Als je in een privéwoning woont en je hebt toegang tot beide uiteinden van de kabel, koppel dan eerst de kabel los van de tv (trek de stekker eruit) en van de antenne - in het laatste geval moet je misschien een paar schroeven losdraaien. Controleer nu de centrale kern en de mantel op kortsluiting; een werkende kabel moet oneindige weerstand hebben. Sluit vervolgens de centrale kern en vlecht aan de ene kant en controleer de weerstand aan de andere kant met een tester, deze moet bijna nul zijn. Dit geeft aan dat de kabel goed werkt.

Stap 4

Om de kabel die van de schotelantenne komt te controleren, moet u beide F-connectoren loskoppelen - van de ontvanger en de antenneconverter. Controleer vervolgens de centrale kern en mantel op kortsluiting (kortsluiting is een storing). Dan, nadat ze aan het ene uiteinde zijn gesloten, voor de integriteit - zou de weerstand bijna nul moeten zijn.

Stap 5

Als de kabel in orde is, zoekt u ergens anders naar de oorzaak van het probleem. In het geval dat het apparaat een open circuit aangeeft, probeer dan in te schatten waar het meest kwetsbare punt van de kabel zich bevindt. Meestal zijn dit gebieden die door de wind worden bewogen of scherpe bochten hebben. Ook de verbindingen van de kabelsecties zijn kwetsbaar, deze moeten eerst gecontroleerd worden. Probeer de hele kabel te gebruiken, verbindingen zullen de kwaliteit van de ontvangst negatief beïnvloeden. Als u stukjes kabel moet aansluiten, soldeer dan de verbindingen en isoleer zorgvuldig. De sluiting van de centrale kern en de vlecht gebeurt meestal precies op de aansluitpunten of in de antennestekker.

Aanbevolen: