Hoe Agm Op Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Agm Op Te Laden
Hoe Agm Op Te Laden

Video: Hoe Agm Op Te Laden

Video: Hoe Agm Op Te Laden
Video: How to Charge a Fully Discharged AGM Battery 2024, Mei
Anonim

Door hun ontwerp verschillen gelbatterijen, of zoals ze ook wel agm-batterijen worden genoemd, weinig van standaardbatterijen op basis van vloeibaar elektrolyt. Ze worden heel weinig geserveerd, wat het leven van een gewone consument bemoeilijkt.

Hoe agm op te laden
Hoe agm op te laden

instructies:

Stap 1

Neem de nodige voorzorgsmaatregelen in acht. AGM-batterijen lijken qua ontwerp sterk op conventionele batterijen. Rook daarom onder geen enkele omstandigheid tijdens het opladen van de accu; elimineer alle bronnen van open vuur of vonken. Die. zelfs het omdraaien van een gewone schakelaar is het niet waard. Dit komt doordat bij het opladen van de accu waterstof kan vrijkomen bij een chemische reactie. Als het een gevaarlijke concentratie bereikt in een afgesloten ruimte, is er een grote kans op een explosie als er brandbronnen in dezelfde ruimte zijn. AGM kan niet alleen rechtop worden opgeladen, in tegenstelling tot gewone loodzuuraccu's.

Stap 2

Denk er ook aan om geen autoladers te gebruiken om gelbatterijen op te laden, aangezien de laadstroom zich op een onaanvaardbaar hoog niveau zal stabiliseren.

Stap 3

Gebruik een ononderbroken stroomvoorziening die geschikt is voor een batterij met dezelfde capaciteit om de agm-batterij op te laden. In feite is dit de gemakkelijkste en meest betaalbare manier. Je hebt een stroombron nodig - koop er een van de automarkt. Gebruikt is heel geschikt, omdat nieuwe alleen in een set met hun eigen batterijen worden verkocht.

Stap 4

Zorg ervoor dat de UPS is losgekoppeld. Sluit je batterij erop aan; let op de polariteit. Schakel het apparaat in. Raak geen draden aan tijdens het opladen. Wanneer het opladen is voltooid, zal het apparaat u hierover informeren.

Stap 5

Gebruik een constante stroombron om de gelbatterij op te laden. Merk op dat dit geen constante spanningsbron is. Het opladen van een agm-accu is vergelijkbaar met het opladen van een gewone loodzuuraccu. Houd de batterij onder stroom gelijk aan ongeveer 0,1 van zijn capaciteit.

Stap 6

Wanneer de spanning 2,4 V bereikt, verlaag dan de stroomsterkte tot 0,05 van de batterijcapaciteit. De batterij moet ongeveer 2 uur onder deze stroom worden gehouden. Schakel het apparaat uit. Haal de opgeladen batterij eruit.

Aanbevolen: