Hoe Actieve Akoestiek Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Actieve Akoestiek Aan Te Sluiten
Hoe Actieve Akoestiek Aan Te Sluiten

Video: Hoe Actieve Akoestiek Aan Te Sluiten

Video: Hoe Actieve Akoestiek Aan Te Sluiten
Video: 5 HIDDEN MERCEDES FEATURES TRICKS TIPS You Didn't Heard About! 2019 A CLASS 2024, April
Anonim

Er zijn twee soorten akoestiek: passief en actief. Veel mensen denken dat actieve akoestiek wordt gebruikt voor professionele doeleinden, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. Luidsprekers kunnen zowel in dure luidsprekersystemen als in computerluidsprekers actief zijn. Elk van de liefhebbers van het juiste geluid heeft zijn eigen kijk op de technische parameters van akoestiek. In het artikel gaan we in op de juiste aansluiting van het geluidssysteem als je kiest voor actieve akoestiek.

Hoe actieve akoestiek aan te sluiten
Hoe actieve akoestiek aan te sluiten

Het is nodig

Gedetailleerde aansluitgids

instructies:

Stap 1

Overweeg in detail de installatie van actieve luidsprekers aan de hand van het voorbeeld van een typische dvd-aansluiting thuis.

Stap 2

Het belangrijkste om te weten wanneer u een actief geluidssysteem installeert, is dat uw thuisbioscoop een speciale 5.1-uitgang heeft en dat deze niet digitaal hoeft te zijn. De meest juiste beslissing zou zijn om een extra 5.1-ontvanger aan te schaffen, die het audiosignaal correct omzet. Moderne luidsprekermodellen zijn aangesloten via interfaces zoals Multi Channel 6RCA-6RCA of coxial RCA.

Stap 3

Vaak zijn alle connectoren die nodig zijn voor het ontvangen van geluid aan de achterkant van de subwoofer geplaatst, omdat de versterker zich in de behuizing bevindt. Er zijn ook actieve akoestische systemen, waarbij het geluid wordt aangepast met behulp van een radiosignaal, dan is een bekabelde verbinding niet nodig, de akoestiek wordt aangepast wanneer u op de automatische zoekknop drukt.

Stap 4

Steek bij een bedrade verbinding draden die van kleur verschillen in de kleurgecodeerde aansluitingen. Het is belangrijk om de aansluitingen voor de rechter- en linkerluidsprekers correct te identificeren, deze zijn vaak gemarkeerd met Engelse letters en door ze aan te sluiten in overeenstemming met de markeringen op de subwoofer, krijgt u een betrouwbaar systeem.

Aanbevolen: